• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2013

Evaluatie: Maarten Memorial - 2

Maarten MemorialWederom een zon overgoten dag om met patiënten en medisch personeel van de Daniel den Hoed Kliniek uit Rotterdam naar Circuit Park Zandvoort te rijden. Uiteindelijk was er weer een respectabel aantal exclusieve sportwagens aan de start en vooral ook auto's die wij niet eerder hebben gezien zoals de Bristol V8, een Dodge Viper, Shelby Mustang, een erg vroege en zeer fraaie Porsche 256, een Amerikaanse klassieker, vele Ferrari's waaronder een replica P4, maar ook de nieuwste Jaguars F met indrukwekkend uitlaat geluid. Veel bekende Lotus Elises en Exige waren onder de deelnemers maar ook de 1e in Nederland verkochte Exige S die onder de kenners veel bekijks trok.

Lees meer

Evaluatie: Maarten Memorial - 1

Vrijwilligers Maarten MemorialOp 5 augustus is de 10e editie van het jaarlijkse Maarten Memorial evenement georganiseerd door de vrienden van Maarten van Sten ter nagedachtenis aan zijn overlijden. Het evenement heeft als doel om geld in te zamelen voor kankeronderzoek maar bovenal om patienten en begeleiders/vrienden/etc een onvergetelijke dag te bezorgen.

De familie van Sten wou alle vrijwillgers eens extra in het zonnetje zetten en ze werden daarom uitgenodigd om bij de Esprit van Maarten te poseren. De vrijwillgers kregen daarna als dank een foto van Maarten bij zijn welbekende oranje Elise. Naast heel veel gelukkige mensen leverde de dag ook weer 79.000 euro op. Het totaal bijeengebrachte bedrag in de afgelopen 10 jaar ligt daarmee ver boven de miljoen.

Lotus Club Holland wilt de organisatoren bedankt voor het evenement !!

Evaluatie: Waalwijk 30 juni

WaalwijkAnders dan vorig jaar was het Park Lido bijna overvol met Britse auto's en hadden wij prachtig droog weer met halverwege de dag echt zomerse warmte. De Lotus Club tent stond prominent als blikvanger op het veld en al snel werd het vak gevuld met een fraaie verzameling Lotus sportwagens. Deze keer geen enkele Esprit maar wel veel Elises en voor het eerst 5 Elans M100 die veel bekijks hadden. Willem en Ronald hadden zich bijzonder uitgesloofd om een gastvrij onthaal voor een ieder te bieden met koffie, stroopwafels en later nootjes en frisdranken en tussen de middag zelfs een belegde broodje voor de liefhebbers. Jan-Bart had zijn stand met boeken en tijdschriften uitgepakt en deed aardige zaken. Leuk was de Concours d'Elegance met 3 prijzen voor de klasse echt klassiek, young timer en modern. Een nieuw clublid viel in de prijzen met zijn fraai uitgevoerde Elise S2.

Meer foto's zijn te vinden in de galerij.

Evaluatie: Voorjaarsrit door Henri

LR26-5-2013 DSC-3936De voorjaarsrit 2013 startte met een mooi vooruitzicht op zon en een iets betere temperatuur. Dat die verwachting niet helemaal uitkwam maakte ons niets uit want het enthousiasme onder de 29 deelnemende equipes was enorm. Ook de mix aan klassieke Lotus sportwagens en de youngtimers was ook voor het nieuwsgierig publiek onderweg meer dan een kijkje waard. In Schoonhoven zaten wij in een gezellig en goed verzorgd restaurant met direct uitzicht op de Lek. Op het parkeerterrein troffen wij andere oldtimers aan wat levendige contacten opleverde. De route van vanuit Baarn naar ons eindpunt in Eemnes bij de Wakker-Bar was voor allen een buitengewoon aangename rit met de nodige instinkers.

Lees meer

Evaluatie: Voorjaarsrit

voorjaarsritDe voorjaarsrit is weer gereden. Het was een feest, een waar feest. Wat een gezelligheid, mooie route en wonder boven wonder mooi weer.

De vragen waren misschien wat te eenvoudig waardoor het voor Willem een hele puzzel was om de nummers 1, 2 en 3 te kunnen selecteren. Uiteindelijk gingen Victor/Stephan met de 3e prijs weg, Marco/Rowan mochten de 2e prijs in ontvangst nemen en Frans/Cees ging na veel discussie met Willem met de eerste prijs weg.

Frans en Cees poseren bij Jazzcafe Wakker in Eemnes met hun eerste prijs.

Hennie heeft genoten van de dag en mocht ook de 1e prijs even vasthouden Victor heeft moeite om de 3e prijs te vinden Marco en Rowan Kok met de 2e prijs Even poseren voor Wakker

Volgende keer zijn de vragen moeilijker maar de route wordt even mooi.
Foto's in de galerij (deze keer niet van onze vaste fotograaf Henri van Gelder omdat die ook zelf gereden heeft).