• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2013

Evaluatie: Lotus Winterfair

Lotus Winter FairTraditiegetrouw was de LCH-Winterfair gehouden in Zwanenburg de laatste clubactiviteit van 2013. Of het aan het koude en regenachtige weer heeft gelegen is niet te zeggen maar de opkomst was beduidend lager dan voorgaande edities. Nu was er wel de maandelijkse clubmeeting bij Van Sten waar doorgaans behoorlijk wat clubleden naar toe gaan. Niet bekend is op dit moment hoe het daar is vergaan. Op zich was er een leuk aanbod aan onderdelen, modelautootjes, boeken, tijdschriften en kleding. Henk-Jan Wolff kwam namens Van der Kooi met een Evora die van eigenaar mocht wisselen. Er was wel belangstelling maar nog geen koper. Ab van Egmond kwam luid knallend met een oude Seven naar binnen. Deze wagen was te koop en de experts onder ons waren flink in discussie of het nu een echte S1 of een mix was een S2, en met wel of niet de originele motor. Altijd leuk dit soort gesprekken zoals Jan van der Kooi natuurlijk in gesprek kwam met de coureurs Bert du Toy van Hees en Gerrit Jan van Leenen. Theun Dommershuizen had zijn banieren voor zijn taxatiebedrijf uitgestald terwijl Gosse Beitsma van All-Star de TSL-producten aanbood ondersteund door de nieuwe folder. Jan-Bart Broertjes had weer een uitgebreide verzameling tijdschriften, boeken, posters etc. die aardig over de toonbank gingen. Olav Glasius zat trouw achter de clubtafel met de bekende artikelen maar zichtbaar onder de indruk van de koopgrage bezoekers die wel erg gering voor zijn tafel stonden.

De foto's zijn terug te vinden in de galerij.

Evaluatie: 18e Oldtimer & Classic Beurs Leek.

Leek Beurs met stand van Bauke KooistraMeer dan 7000 bezoekers wisten de 18e Oldtimer & Classic Beurs op vrijdag 10, zaterdag 12 en zondag 13 oktober jl. in Sportcentrum Leek te vinden. Sinds de beurs in 2011 weer is opgestart blijkt toch weer dat aan de behoefte wordt voorzien van liefhebbers van oude oldtimers en motoren van ver voor de tweede wereldoorlog tot in de jaren '80.

De 18e editie is daarin zeker geslaagd. Twee hallen (8500 m2 ) vol met auto's- motoren – bromfietsen – tractoren etc. Ook heel veel stands met onderdelen – miniaturen – boeken - gereedschap en allerhande artikelen zoals reclameborden, schilderijen, oud speelgoed en nog veel meer werd er te koop aangeboden.

Of het nu om een grote Amerikaan of een A-Ford ging. Of een klassieker uit de jaren '50 of '60. Van alles was er te zien en te bewonderen. Ook veel oldtimers en motoren van voor de oorlog waren er. Voor elk wat wils.

Lees meer

Evaluatie: Najaarsrit - 36 auto's

NajaarsritVandaag 6 oktober hebben we de najaarsrit gereden. Een rit van Lunteren naar Lochem naar Leusden. Het was gewelidig weer en we hadden geweldige stops.

Bij van der Kooi Sportscars werden we zeer hartelijk ontvangen door Monique, Henk-Jan en Mart. De vriendin van Henk-Jan had de lekkerste pompoensoep gemaakt die ik ooit gegeten had. Verder lekkere broodjes en andere verwennerijen. Bij het wegrijden kregen we nog een leuk afscheidskadootje mee.

De pont Brummen-Bronckhorst was ook een feest. Er was geen ander verkeer dus konden er gemakkelijk 10 Lotussen op. (Normaal 8 auto's). De weg naar de pont was prachtige versiert met verschillende Lotussen die door iedereen op de foto gezet werden.

Najaarsrit 2013

De rit ging verder over verharde wegen, zandwegen en lekkere slechte asfalt wegen. Soms was de weg smal en soms lekker breed om de maximale+ snelheid te kunnen rijden.

Wil je je eigen verhaal delen met de wereld, stuur het ons dan toen en we plaatsen het op de site en in Lotus letters.

De winnaars van de rit waren:

  • 1e - Victor Asselberghs - Stephan Hendrikx
  • 2e - Frans Lustermans - Peter Cozijnsen
  • 3e - Carl van Reekum - Ab de Graaf

De foto's staan in de galerij met foto's van Henri, Victor en Bob.

Evaluatie: Spa Six Hours

Spa Six HoursDe Spa Six Hours staat altijd weer garant voor volgepakt programma van races met allerlei klassiekers uit vervlogen tijden. En zoals altijd met een groot aantal Lotussen.

Onder de vele deelnemers waren vele plaatjes te vinden, met iconische auto's als de Lotus 72 en 79 onder de hoogtepunten. Maar ook de minder succesvolle en zeldzame Lotus 30, Chapmans eerste poging voor een sports car racer met een grote motor.

Een leuk verhaal was ook mijn korte ontmoeting met Jan Lammers. Van de deelnemerslijst wist ik al dat hij een van de deelnemers was aan de 6 uurs endurance race. Een aantal jaren geleden heb ik zijn Shadow gefotografeerd op Spa tijdens een ander evenement.

Lees meer

VanSTEN meeting - 10 augustus

Het zou frisser en bewolkter worden dan eerdere dagen maar de clubleden die met hun Lotus naar de maandelijkse LCH-meeting op weg waren reden zonder uitzondering met open dak. Het was een fraai zonnige dag met een redelijke opkomst gegeven de vakantieperiode. Deze keer geen Esprits maar wel een fraaie Caterham Seven en een Lotus-Omega in erg goede conditie, een flink aantal Elises, een Exige S1, Elan M100 en een Excel.

Een onder restauratie zijnde Esprit turbo stond net gespoten buiten en zal binnenkort wel weer rijdend te bewonderen zijn. De maiden trip van een elektrisch aangedreven 1:10 Porsche eindigde in een heuze crash onder de voorwielen van een geparkeerde auto, de hele neus lag aan diggelen maar de Lotus-eigenaar weet dit aan de onwennige joystick. We werden als altijd in de watten gelegd met gebak, snoepgoed en koffie en rond de lunch werd een BBQ geserveerd wat zeer gewaardeerd werd. Leuk was dat even verder een groep schitterend gerestaureerde bromfietsen uit vervlogen tijd zich verzameld hadden om gezamenlijk in de omgeving een toertje te maken met hun Zundapp, Sparta, Kreidler er was zelfs een roze exemplaar met de enige vrouwelijke bestuurder.

Bij Van Sten stonden twee schitterende Triumphs waaronder een café-racer en ook een Aprilla liet zich zien. Al met al weer een gezellige en nuttige clubmeeting.