Evaluatie: Najaarsrit

treintje Enkhuizen-Hoorn

Jeroen Olthof had een mooie route uitgezet door Noord Holland.
Het weer was ons ook goedgezind, wel wat bewolking maar droog en een aangename 20 graden, dus de cabrio’s konden open rijden

De ochtendroute was circa 100 km van Amsterdam naar Enkhuizen, gedeeltelijk langs de kust van het IJsselmeer.
In de haven van Enkhuizen werd een heerlijke lunch geserveerd met uitzicht op de scheepvaart.

Lees meer

Historic GP Zandvoort 2012

HGP-CPZ-31082012 DSC9641De 1e editie van de Historic Grand Prix Zandvoort was een groot succes. Op zaterdag kwamen ruim 14.000 bezoekers en op zondag waren dat er 31.000! Dat is ongekend en is een signaal dat na 30 jaar gemis van de GP-sfeer in Zandvoort oude tijden kunnen herleven. Zowel het publiek als de rijders waren erg positief en het ligt in de verwachting dat het volgend jaar weer zo'n event gaat plaatsvinden. De rijders kwamen vooral uit Nederland, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Luxemburg en Frankrijk maar er waren ook Amerikanen en Australiërs. Het F1 veld met de racewagens bestond uit een groep pre-'61, pre-'66, en de Grand Prix Masters.

Lees meer

Evaluatie: Slalom workshop Slotemakers

De grootste glimlach heeft Willem

Nadat op donderdag al de deelnemers van de Maarten Memorial koers naar Zandvoort hadden gezet, op vrijdag gevolgd door Lotus On Track, was het zaterdag tijd voor de jaarlijkse slalom workshop. Donkere wolken dreven links en rechts voorbij, maar op het circuit bleef het droog. Twintig bestuurders verdeeld over 8 Lotussen, 4 Alpines, 2 Renaults, een HKT en een TVR bonden de strijd aan. Het parcours kende een paar snelle stukken maar ook een gemeen kort bochtje, een 180 graden lus en zelfs een 360 graden "rotonde", plus een listig afdalinkje overgaand in een snelle linkse. Er werd fanatiek gestreden, maar ook met elkaar meegereden en zo hier en daar zelfs van auto geruild. Gaston van Leeuwen hield de Lotus-eer hoog met een hele snelle tijd, maar de tweede plaats werd gepakt door topstuurman Dave van Gils in een Renault Megane. 

Lees meer

Evaluatie: Maarten Memorial

Vrijwilligers Maarten MemorialDit jaar op 2 augustus was er weer een Maarten Memorial. Een fantastisch evenement waar je alleen maar mensen ziet genieten. Ook deze keer weer een heerlijke rit van Rotterdam naar het circuit van Zandvoort. Eenmaal aangekomen op het circuit staat iedereen te popelen om het circuit op te gaan. Deze keer had ik in de eerste rit een vader van een dochter die een lang ziektebed achter de rug had en hiermee haar vader wou danken voor de steun. Dat haar vader heeft genoten kan ik bevestigen. Hij had de rit van z'n leven en kon er niet over uit wat een geweldige geluid mij Elise heeft. Gelukkig hadden Victor, de vrouw van Sebastiaan en ik het geluk direct achter de pace car te kunnen rijden.

Lees meer

Evaluatie: race-weekend Zolder

Zolder-DSC-08072012 DSC7576Een grote Nederlandse race-kolonie nam afgelopen weekend van 6 t/m 8 juli bezit van het circuit Zolder-Heusden in Belgisch Limburg. Zelfs de commentaren waren in het Nederlands afgewisseld door Frans, maar het Vlaams uit de speakers ontbrak jammer genoeg. De weergoden waren ons goed gezind want het bleef vrijwel droog en zeker de zaterdag was warm en zonnig. De race-resultaten waren voor Cor Euser Racing minder zonnig terwijl Van der Kooi Racing weer een paar fraaie resultaten heeft geboekt. De Evora GT4 werd op zaterdag in de eerste stint gereden door Cor Euser. Vanuit een 7e positie wist hij met de Evora zich knap naar voren te werken tot een 3e plaats achter de winnaars Ricordo van der Ende en Nick Catsberg, terwijl Jan Lammers en Phil Bastiaans 2e werden; was Cor de tijd gegund dan had een 1e plaats er misschien ook nog wel in gezeten.

Lees meer