• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2012

Evaluatie: Ruilbeurs

Ruilbeurs 2012De ruilbeurs 2012 kende een record aantal standhouders. Handelaren en bezoekers kwamen van heinde en verre, de meest Noordelijke uit Fryslân, de zuidelijkste helemaal uit België. De kooplui waren niet zo tevreden over de handel, maar gezellig was het wel in Zwanenburg. De koffie, koeken en broodjes smaakten goed en binnen merkte je er niets van dat het buiten regende! 

Lees meer

Evaluatie: Avondrit

WinnaarsDe opkomst bestond uit 9 Elises, een Europa, een Smart en een BMW. En deze deelnemers hebben een heerlijke avond gehad en een leuke rit. De organisatoren hebben dus niet voor niets zoveel werk verricht om dit weer voor de leden te regelen.

Na een keurig ontvangt met een goede maaltijd vertrok iedereen. De weg moest weer gevolgd worden met het bolletje-pijltje principe. Je moest goed opletten want er moesten ook vragen beantwoord worden en een rivier lijkt in het donker soms ook wel op een weg. Het was prachtig helder weer dus niemand is in een rivier beland. Na een break in Vinkeveen was de finish rond 00:00 weer in Zevenhuizen. Er waren 2 Elises die zonder kap hadden gereden terwijl het buiten vroor en diverse auto's onder het ijs zaten. (De Smart had ook soms zonder kap gereden).

Lees meer

Evaluatie: Dutch GT4 Competition

Dutch-GT4-CompetitionCor Euser is in juli jl. zwaar gecrasht op Circuit Zolder in zijn Marcos V8 na de dag ervoor nog gewonnen te hebben. Hij zou dit raceseizoen niet meer rijden. Afgelopen zondag was de Formido Finale voor de Dutch GT4 Competition. Pim van Riet was eerder al ingevallen voor Euser terwijl intussen Dick Freebird zich heeft teruggetrokken vanwege het zo vaak uitvallen van de Evora GT4.

 

Afgelopen zaterdag wilde Cor Euser zelf de sprintrace rijden die hij op magistrale wijze won van de Camaro's, Corvette, Porsche en BMW's. Hij kon vanaf de 4e positie starten door een goede kwalificatie. Dat tweemaal de safetycar moest worden ingeschakeld was voor Euser een welkome adempauze want zijn conditie is nog lang niet op orde.

Lees meer

Evaluatie: Oldtimer Festival Zandvoort

Oldtimer-FestivalOnder een fris najaarszonnetje werd op Zandvoort het 3e historische evenement van het jaar gehouden. Daarmee is het seizoen nagenoeg teneinde met uitzondering van de finale HDI-Gerling GT4 competitie komend weekend, waarin hopelijk nog één keer de Evora GT4 van Cor Euser meedoet.

Het Oldtimer Festival werd gecombineerd met de HARC-races als het NK HTGT. Voor de LCH-clubleden was het een teleurstelling dat de Lotus stand met de clubtent ontbrak waardoor de Lotus-rijders deze keer niet het terrein op mochten rijden. Een vreemde gewaarwording als je hebt geboekt om deel te nemen aan het onderdeel vrij rijden op het circuit. In mijn geval werd dit gelukkig goed opgevangen door de behulpzaamheid van de Seven Club.

Lees meer

Evaluatie: Spa Six Hours

IMG 2475In het weekend van 22-23 september was het weer Spa Six Hours. Ik toog met drie vrienden op zaterdag richting Spa om voor de tweede keer te gaan genieten van dit geweldige evenement wat altijd weer borg staat voor veel Lotus "geweld" maar ook veel ander mooi spul. In de ochtend was het nevelig en koud maar rond de middag begon het op te klaren en bij de start van de Six Hours om vier uur scheen er een heerlijk zonnetje. Van 's ochtend 9 uur tot aan de Six Hours was zaterdag vol van allerhande races met een keur aan klassiekers: vooral veel Ford GT 40's en verder Lola's, Chevrons, Jaguars, Porsches, TVR's, Ferrari's, Morgan's, Mini's, Coopers, McLarens en ga zo maar door.

Lees meer