• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2017
  • Evenementen 2011

Evaluatie: VanSTEN 11 juni

DSC7296Op zaterdag 11 juni was er weer een gezellige LCH-meeting bij VanSTEN met een goede opkomst. Carel Jan van Loon van Quarz was aanwezig om verzekeringsvragen te beantwoorden, ondersteunt door een vertegenwoordiger van ASR verzekeringen. Opvallend dat er naast de altijd goed vertegenwoordigde Elises en Exiges ook verschillende klassiekers aanwezig waren zoals de Eclat, Esprit, Seven en verschillende Elans, maar ook een Jaguar S. Leuk om te zien dat steeds meer jonge rijders lijken te kiezen voor een klassieker inclusief de Elise 1. Peter en Anja hadden als altijd weer koffie met soesjes in de aanbieding en rond de middag zetten zij de barbecue buiten om satés en hamburgers te roosteren.

Foto's van Henri staan in de galerij.

Evaluatie: Voorjaarsrit 2011

_DSC6981Een fantastische voorjaarsrit met een enorme opkomst met zeker 25 Lotus sportwagens. Willem verdient een pluim voor de organisatie en de leuke manier waarop hij tekst en uitleg gaf over de opgaven en valkuilen.

De winnaar van de rit was Victor Asselberghs uit Venlo en Carl van Reekum was tweede en kreeg de pechprijs

Verder is vermeldenswaard dat voor de familie Van Nistelrooij die met twee auto's deelnam, waaronder een klassieke Europa, alles naar wens verliep terwijl men zich vooraf zorgen maakte over de oude Europa. Marko Kok moest eerder vertrekken omdat computer/motormanagement van zijn Elise kuren vertoonde.

En tot slot zat het weer ook ontzettend mee. Alleen in de ochtend toen Jan-Bart in zijn Seven de route nog controleerde was het heel, heel, heel hard aan het regenen. Gelukkig was het vanaf 11:00 uur droog.

Foto's van dit evenement staan in de galerij.

Evaluatie: Nacht van Weesp

WeespVan de 200 deelnemers waren er dit jaar 3 equipes met een Lotus. Hans Ruiterkamp en Henk Vos met de Europa, Jan-Bart Broertjes en Ruud de Ridder met de Seven en Anja Fijma en Debbie Schadelee met een Elise. De route bestond uit 4 trajecten met elke een afstand van 70 kilometer en een duur van ongeveer 2.5 uur. We moesten starten om 18:02 uur dus het einde zou niet voor 04:00 zijn. Inderdaad een nachtrit. Op de foto bij de start zijn we nog vrolijk en fris. Hoe het verder is afgelopen lees je Lotus Letters.

 

Evaluatie: Lotus 2+2 Elite / Eclat / Excel meeting 1 Mei 2011 [UPDATE]

Van der Kooi-Elite/Eclat/Excel meetingMooi weer, mooie wagens, internationaal gezelschap, een goede gastheer en ook nog een leuk thema zorgde voor een goede opkomst op de Lotus 2+2 Elite / Eclat / Excel meeting.

Op de site van van der Kooi zijn al wat foto's terug te vinden en in de eerstvolgende Lotus Letters kan je natuurlijk een volledig verslag vinden.

De foto's van Jeroen Olthof zijn hier, hier en hier te vinden.

 

Evaluatie: Gillette Paasraces

GT4_DSC6707Voor het eerst waren 3 Evora's 124 GT4 in actie te zien van het Italiaanse Lotus raceteam van Giudici die zelf de 2Eleven bestuurde. In race 2 HTC Dutch GT4 eindigde Stafano d'Aste met de Evora GT4 als 3e achter Jeroen Bleekemolen (Corvette C6) en Ricardo van der Ende (BMW M3) maar in race 3 op 2e Paasdag was Stefano d'Aste de snelste vóór Peter van der Kolk en Jeroen Bleekemolen en Phil Bastiaans/Jan Lammers. Daarmee was Stefano overall winnaar van het weekend, voorwaar een hele prestatie voor een nieuw team en nog wel met de fantastische Evora. Marco Fumagalli eindigde op plaats 14 met de Evora nr 23 terwijl de Evora met nr. 3 van Cor Euser en Freebird op plaats 15 eindigde en op 1 ronde gezet. Het was een fantastisch gezicht om 3 Evora's in actie te zien en vooral de opvallend goede wegligging en besturing vielen op maar ook het enorme koppel waardoor zeker na de bochten geweldig kon worden versneld. Zie de foto's in de galerij.