• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2010

Evaluatie: slalom / circuitrijden 26 juni

IMG_1560Op een zonovergroten circuit van Zandvoort, waar het dankzij een koel briesje goed uit te houden was, bond een select groepje rijders de strijd met elkaar aan. Kees Krug, de Directeur Sportief van Brooklands had een lekkere slalom met korte bochten uitgezet op de voormalige slipschool. De deelnemers waren verdeeld in vier klassen, naar motorvermogen. In groep A (rond de 120 pk) zaten de Elises van Cor van Nistelrooy en Henry Stevens, de Lotus/Caterham Sevens van Marco Pluym en Jan-Bart Broertjes en de VM van Sevenclub voorzitter Alfred Brandt. Op het korte baantje was grip erg belangrijk. We kregen allemaal vier getimede runs en Henry reed in een soepele stijl naar de snelste tijd. Voor hem een aangename verrassing, voor de anderen een......verrassing.

Lees meer

Evaluatie: Waalwijk

lotushoekOndanks de niet geweldige weersvoorspelling en de concurrentie van andere evenementen zoals het Lotus Festival op Snetterton, was het toch gezellig druk op de LCH stand in Waalwijk. Theun en Marion hadden de tent meegenomen en Louis zorgde voor de inwendige mens. Het enige waar het aan ontbrak was koffie, misschien moeten we volgende keer ook een een aggregaat regelen. Voor de honderden MG rijders en de eveneens vele honderden dagjesmensen waren onze Lotussen een bezienswaardigheid. Naast Elises van de eerste en tweede generatie waren er een Seven, M100 Elan, Eclat, Excel en een uiterst zeldzame 340R te zien. Het weer was af en toe zonnig maar toch ook fris, en het begon halverwege de dag zelfs even te motregenen, dus het was goed dat we de tent meehadden!

Lees meer

RMU-classic op Spa-Francorchamps

DSC_1213Verschillende keren per jaar probeer ik naar het circuit te gaan om races te bekijken. Ik ben dan te vinden op Zolder en op Spa-Francorchamps. Niet alleen zijn het mooie circuits om te bezoeken, voor mij liggen ze, met een klein uurtje rijden, ook vlakbij.
Een van de evenement, die ik al een aantal keren bezocht heb is de RMU-classic op Spa-Francorchamps. Dit evenement wordt georganiseerd door de Royal Motor Union de Liege. In de jaren dertig organiseerden zij voor het eerst de rally Luik-Rome-Luik. En ze stonden aan de wieg van het circuit van Spa-Francorchamps. Tegenwoordig organiseren ze races voor klassieke racewagens.

Lees meer

LCE verslag 30 april - 1 mei

logo-orangelogo-lotuscupeurope Van Lotus Cup Europe hebben we weer een verslag ontvangen van de eerste wedstrijd op de Nürburgring. Deze keer is het netjes vertaald door onze zuiderburen. Het is te lezen in deze PDF.