• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2010

Evaluatie: Opkikker dag

IMAG0066De super opkikkerdag was vandaag goed vertegenwoordigd door een-4 tal Lotus Elises. Natuurlijk trekken de Ferrari's, Lamborghini's , Aston Martin's altijd meer aandacht, maar de meerijders in een Lotus genieten net zoveel en zijn veelal plezierig verrast na een rit.

Op zo’n dag speelt het weer natuurlijk altijd een belangrijke rol en ondanks het feit dat er ook droge periodes waren kwam de regen helaas veelvuldig met bakken uit de lucht. Op een gegeven moment moesten we zelfs aan de palen van de ANWB tent hangen om te voorkomen dat deze zou wegwaaien. De kinderen en ouders hebben echter genoten van de bolides. Het mooiste was natuurlijk toen we onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee op de motor over de dijk bij de Eemhof zelfs even iets harder reden dan de toegestane 80 km/h. (De exacte details vermelden we natuurlijk niet op de site).

De foto is genomen bij een boerderij waar iedereen een lekker ijsje kon halen.

Evaluatie: Maarten Memorial een gekleurde dag

Maarten Memorial De Maarten Memorial van 2 augustus was een gekleurde dag. In de ochtend werden de omgeving gekleurd door de vele auto's maar helaas ook door de vele parapluis. Gelukkig klaarde het weer rond 12 uur op. De opening van deze Maarten Memorial was ook gekleurd door de aanwezigheid van Jan-Peter Balkenende en Lee Towers. De heer Balkenende was zo vriendelijk om het belang van deze inzameling voor de Daniel den Hoed te benadrukken waarna hij het startsein gaf aan de eerste auto om te vertrekken.

Lees meer

Evaluatie: Lotus Only Slalom 16 juli

IMAG0029Wat een geweldige dag. Iedereen liep de hele dag met een brede grijns op het gezicht. We waren zelfs even blij met de regen in de ochtend zodat de wagens nog beter getest konden worden op overstuur, onderstuur, noodremmen en slalomtechnieken. GP-Elite had het keurig geregeld en met de coachende ondersteuning van Arend Rutgers heeft iedereen zoveel gereden als mogelijk was. In de middag hadden Jan-Bart en Arend een uitdagende slalom uitgezet op het parkeerterrein van circuit Zandvoort.

Iedereen kreeg de mogelijkheid om vele rondes te rijden en om elke ronde weer de tijd te verbeteren. Arend jumpte van auto naar auto en gaf deskundig advies terwijl Ruud en Jan-Bart zorgde voor de tijdwaarneming op de 1/100e seconde nauwkeurig. Soms kwam het voor dat een wagen iets te veel ging driften maar met de kennis van de ochtendsessie kon dit snel hersteld worden.

Lees meer

Evaluatie: VanSTEN barbeque

DSC0073Het was een erg warme LCH-West clubmeeting bij VanSTEN maar de opkomst had daar niet direct onder te leiden. De schaduwrijke partytent bracht beschutting voor de leden, maar ook de fameuze spekjes en soesjes. Zoals altijd was er een variëteit aan typen Lotussen maar deze keer werden wij verrast door een lid die eens een BMW M6 (met heel veel power) wil rijden en zijn Exige daarvoor voorlopig opoffert.

Lees meer

Evaluatie: tourrit Domaine de Lanzac

CIMG0405Ik kan natuurlijk het mooie reisverslag van Henny en Victor integraal overnemen op de site maar ik denk dat als Jan-Bart het plaatst in Lotus Letters het beter tot z'n recht komt. In het volgende nummer is dus een uitgebreid verslag te lezen met mooi foto's hoe 4 Lotus rijders hebben genoten met 2 Jaguars en een TVR (van

Gerjo, de eigenaar van Domaine de Lanzac). Ondanks het feit dat het weer slecht was zijn er leuke kilometers gemaakt en heeft men lekker gegeten en optimaal genoten van de Franse wegen. Er wordt al gedacht aan een vervolg.