• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Start

Evaluatie: Slalom 31 oktober

Daar waar we het om doen.Iedereen heeft op en top genoten van de tweede slalomdag dit jaar. Volgend jaar gaan we deze succesformule voortzetten en daarom is deze keer een wisselbeker uitgereikt aan Rob Jansen omdat hij de beste tijd had neergezet.

Op de foto's van Ronald is een leuk overzicht van de dag te zien. Na de duidelijke uitleg door onze slalomkampioen Arend Rutgers, werd er eerst geoefend met het beheersen van de auto door twee verschillende oefeningen.

Lees meer

VanSTEN: Pubmeet 9 oktober

VanSTENVanSTEN meetDe zonnige zaterdag van 9 oktober deed menig Lotus-hart kloppen en dus dak open en op pad naar de maandelijkse clubmeeting bij Van Sten. Peter Delfgauw heeft wellicht op eigen kracht geprobeerd een Lotus te tillen zonder hefbrug want hij liep met een wandelstok rond zoals ik hem niet eerder heb gezien. De opkomst was groot met zo'n 25 sportwagens en een aantal motorfietsen en iedereen was in opperbeste stemming.

Lees meer

Najaarsrit in het nieuws

LCH Vreeswijk Molen kruier 03102010De plaatselijke krant in Nieuwegein 'De Molenkruier' maakt melding van onze najaarsrit.

Dat we als club met onze voor- en najaarsrit de aandacht trekken wisten we al, maar dat we positief in de krant komen is natuurlijk helemaal leuk. En wat het helemaal leuk maakt is dat we zelfs op de voorpagina vermeld worden.

Evaluatie: Fabriek bezoek 8 oktober

DSCF2423

Op vrijdag 8 oktober zijn ruim 40 klanten van "van der Kooi sportscars" vertrokken naar de Lotus fabriek in Hethel.

Om 07:15 werden we verwacht bij het meetingpoint op Schiphol. Na inchecken, wachtten, vliegen en een busreis kwamen we aan bij de Lotus fabriek in Hethel. Daar werden we geïnformeerd over de dagindeling en verdeelt in twee groepen. Groep 1 ging de fabriek bezoeken en groep 2 ging in groepen van 5 wagens het circuit op met een ervaren instructeur onder het motto: "Scare Yourself Sensible".

Lees meer

Evaluatie: najaarsrit 2010

Najaarsrit: passen en meten op de parkeerplaatsEr waren dit jaar weer ruim 30 Lotussen op de najaarsrit. Natuurlijk veel Elises maar gelukkig was er ook een Esprit, de bekende Cortina van Theun en Marion, een nieuwe model Europa een paar Sevens en zelfs voor het eerst een (Belgische) Evora.

Een geweldige dag, veel kilometers, vele mooie wegen, vaak verkeerd gereden, veel lawaai, veel gelachen, goed gegeten en tot slot nog lekker wat gedronken in het zonnetje die de gehele dag heerlijk aanwezig was. Uiteindelijk de prijsuitreiking die heel eerlijk en verdiend toegekend is aan Annemieke de Ridder. Zonder haar hulp had ik net als zovele andere makke lammetjes verkeerd gereden achter de voorste auto en steeds weer moeten keren. Op weg voor de tweede rit

Louis en Piet bedankt voor het vele werk en vele kilometers die jullie hebben moeten investeren om dit weer voor elkaar te krijgen.

Foto's voor de galerij zijn welkom.
Foto's van Stefan Gan: picassa
Foto's van Henri in de galerij.

Evaluatie: Maarten Memorial een gekleurde dag

Maarten Memorial De Maarten Memorial van 2 augustus was een gekleurde dag. In de ochtend werden de omgeving gekleurd door de vele auto's maar helaas ook door de vele parapluis. Gelukkig klaarde het weer rond 12 uur op. De opening van deze Maarten Memorial was ook gekleurd door de aanwezigheid van Jan-Peter Balkenende en Lee Towers. De heer Balkenende was zo vriendelijk om het belang van deze inzameling voor de Daniel den Hoed te benadrukken waarna hij het startsein gaf aan de eerste auto om te vertrekken.

Lees meer

Evaluatie: VanSTEN barbeque

DSC0073Het was een erg warme LCH-West clubmeeting bij VanSTEN maar de opkomst had daar niet direct onder te leiden. De schaduwrijke partytent bracht beschutting voor de leden, maar ook de fameuze spekjes en soesjes. Zoals altijd was er een variëteit aan typen Lotussen maar deze keer werden wij verrast door een lid die eens een BMW M6 (met heel veel power) wil rijden en zijn Exige daarvoor voorlopig opoffert.

Lees meer

Evaluatie: Opkikker dag

IMAG0066De super opkikkerdag was vandaag goed vertegenwoordigd door een-4 tal Lotus Elises. Natuurlijk trekken de Ferrari's, Lamborghini's , Aston Martin's altijd meer aandacht, maar de meerijders in een Lotus genieten net zoveel en zijn veelal plezierig verrast na een rit.

Op zo’n dag speelt het weer natuurlijk altijd een belangrijke rol en ondanks het feit dat er ook droge periodes waren kwam de regen helaas veelvuldig met bakken uit de lucht. Op een gegeven moment moesten we zelfs aan de palen van de ANWB tent hangen om te voorkomen dat deze zou wegwaaien. De kinderen en ouders hebben echter genoten van de bolides. Het mooiste was natuurlijk toen we onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee op de motor over de dijk bij de Eemhof zelfs even iets harder reden dan de toegestane 80 km/h. (De exacte details vermelden we natuurlijk niet op de site).

De foto is genomen bij een boerderij waar iedereen een lekker ijsje kon halen.

Evaluatie: Lotus Only Slalom 16 juli

IMAG0029Wat een geweldige dag. Iedereen liep de hele dag met een brede grijns op het gezicht. We waren zelfs even blij met de regen in de ochtend zodat de wagens nog beter getest konden worden op overstuur, onderstuur, noodremmen en slalomtechnieken. GP-Elite had het keurig geregeld en met de coachende ondersteuning van Arend Rutgers heeft iedereen zoveel gereden als mogelijk was. In de middag hadden Jan-Bart en Arend een uitdagende slalom uitgezet op het parkeerterrein van circuit Zandvoort.

Iedereen kreeg de mogelijkheid om vele rondes te rijden en om elke ronde weer de tijd te verbeteren. Arend jumpte van auto naar auto en gaf deskundig advies terwijl Ruud en Jan-Bart zorgde voor de tijdwaarneming op de 1/100e seconde nauwkeurig. Soms kwam het voor dat een wagen iets te veel ging driften maar met de kennis van de ochtendsessie kon dit snel hersteld worden.

Lees meer

Evaluatie: tourrit Domaine de Lanzac

CIMG0405Ik kan natuurlijk het mooie reisverslag van Henny en Victor integraal overnemen op de site maar ik denk dat als Jan-Bart het plaatst in Lotus Letters het beter tot z'n recht komt. In het volgende nummer is dus een uitgebreid verslag te lezen met mooi foto's hoe 4 Lotus rijders hebben genoten met 2 Jaguars en een TVR (van

Gerjo, de eigenaar van Domaine de Lanzac). Ondanks het feit dat het weer slecht was zijn er leuke kilometers gemaakt en heeft men lekker gegeten en optimaal genoten van de Franse wegen. Er wordt al gedacht aan een vervolg.