• Start
  • Evenementen
  • Evenementen voor 2018
  • Evenementen 2009

Evaluatie: Lotus Cup Europa

WinnaarsOp 23 en 24 mei was de jaarlijkse Historische Zandvoort Trofee op het circuit van Zandvoort. Behalve het NK voor historische toerwagens en GT's kwam ook de Lotus Cup Europe in actie, een raceklasse voor Elises Mk 1 en 2, Exiges Mk. 2 en 2-Elevens. Daarnaast waren er vele historische auto's te bekijken, zowel op als naast de baan.

Tijdens het ABC NK waren er drie Elans in de top 5, bestuurd door Sander van Gils, Alexander Schluchter en Jos Stevens. Op de foto zie je nr#1 DPNIC en nr#2.

Op zondag was het tijdens de "Lotus Cup Europe" een slagveld en moest de wedstrijd zelfs stilgelegd worden. In deze klasse was uiteindelijke de snelste man Steve Williams. Jan van der Kooi moest het zonder supercharger stellen. Hij werd zesde en eerste in de Exige Cup klasse. De sterkte van het Lotus-Chassis werd bewezen toen John Rasse op volle snelheid naar binnen reed in de zijkant van de dwars staande auto van Michael Damoiseaux. Beide rijders belven ongedeerd.

211 met knik in chassisOp de foto is de knik te zien in het chassis van de 2-11.

Andere foto's van beide dagen (23 en 24 mei) zijn te zien in de galerij. Op de foto's is ook te zien dat onze redacteur in het weekend ook nog "Chief Timekeeping" is.

Evaluatie: Circuit training - 23 mei [Update]

Line-upOp 23 mei was de eerste circuittraining met Van der Kooi sportscars op het politiecircuit in Lelystad. Na een uitgebreide instructie, immers iedereen wilt ook weer heel naar huis, was het tijd om kennis te maken met het circuit. De groep was opgesplitst in twee equipes zodat iedereen veel kon rijden.

Mark Fullalove die ook voor Lotus Engeland in de Europese GT4 klasse rijdt was aanwezig en gaf iedereen instructies om te laten zien wat voor potentie in hun auto verscholen ligt. Na vele vermoeiende en zeer warme rondes, want Mart van der Kooi had zijn KNMI bonnen ingeruild voor weer met 25 graden, ruilde de equipes van track zodat het andere deel van het circuit ook verkend kon worden. In de middag na de lunch was het tijd voor het echte werk.

Als toeschouwer was goed te zien aan de gezichten dat iedereen er erg veel plezier aan had. Op de foto's in de galerij kan je zelf zien dat het een groot evenement was.
Ook op YouTube is een filmpje te zien.

Update van Victor en Mart:
Mijn Elise heeft het wonderwel uitgehouden (wat niet van iedereen gezegd kan worden: 1 x S1 die niet wilde starten (alleen als hij koud was), 1 x Exige S2 SC waarvan de inlaatbuis losgeraakt was (maar simpel gerepareerd kon worden) en nog een S2 die ik op het einde van de dag bij een ANWB bus zag staan). Alleen mijn banden hebben nu wat rimpels en ik vermoed voor het eerst olieverbruik. [De foto's van Victor staan ook online.]

Evaluatie: Oppepper 24 april

Oppepper 24 april

Deze dag is voor mij geweldig en bijna onvergetelijk

Stichting "De Oppepper" is een organisatie die wensen van chronisch zieke mensen en hun omgeving vervullen. De stichting werkt op basis van vrijwilligers en verzorgt in overleg en samenwerking met de familie en alle verzorgenden een moment om niet meer te vergeten. Het doel is om betrokkenen even uit de dagelijkse sleur te halen en hen een bijzondere dag te geven ... even er uit ... even opladen ... even genieten in een andere omgeving.

Lees meer

Evaluatie: Donington

 

Lotus Club tentTijdens de jaarlijkse Lotus Show in het Engelse Castle Donington trok de M250 veel aandacht op de LCH stand. Het compleet gerestaureerde kleimodel ziet eruit of je er zo in weg kunt rijden. De oplettende kijker kon vaststellen dat de vorm van de M250 neus terugkomt in de 2-Eleven. Elders op de beurs waren het Eagle prototype en twee Evora's te zien, zodat de evolutie van het Lotus-design te volgen was. Op de LCH stand was het gezellig druk, een kleine 20 leden, sommige met aanhang, hadden de tocht naar Donington gemaakt. Als je echte koffie wilde drinken (met een stroopwafel) was de LCH the place to be. Ook vele gasten uit Engeland (en andere landen) wisten dit te waarderen.DoningtonDonington

 

 

AutoRAI: Lotus Evora

RAI Lotus EvoraJan van der Kooi staat terecht te glunderen op de AutoRAI naast de nieuwe Evora. Deze nieuwe Lotus trekt heel veel aandacht en wordt door iedereen van binnen en buiten gefotografeerd. Mijn persoonlijke mening over de Evora is dat het een wagen is die er mag zijn en een aanwinst is voor het merk Lotus.