• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Najaarsrit 2019 - For The Drivers - 29 september

Kaart Nijmegen Heeze NijmegenLotus Cars lijkt de weg naar boven gevonden te hebben. Het nieuwe elan gaat gepaard met een slogan waar geen speld tussen te krijgen is: For The Drivers. Joost Römelingh en Jan Blom hebben de organisatie van de najaarsrit op zich genomen en sluiten zich volledig bij deze slogan aan. Het wordt een rit voor de liefhebbers van het rijden.

De start is op het lommerrijke Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen. De ontvangst met koffie, thee en gebak is in het Landhuis met uitzicht op het Koetshuis waar we de dag eindigen met een hapje en een drankje. In de tussentijd rijden we, zoveel mogelijk via landelijke weggetjes, naar het zuiden. Voor de lunch parkeren we onze bolides in de omgeving van Heeze, midden in de Peel. Hierna rijden we weer terug naar Nijmegen, opnieuw zoveel mogelijk via landelijk gelegen wegen.

Landgoed Brakkesteyn dateert uit 1654 en kent daardoor een rijk verleden. Brakkesteyn ontstond als ontginningsboerderij, waarna het niet veel later dienst deed als zomerverblijf, en later een woonplek, voor rijke Nijmegenaren. In 1865 werd het landhuis gebouwd. Het koetshuis stamt uit 1916 en werd gebouwd als stal in opdracht van Victor Jurgens, een echte paardenliefhebber. Zowel het landhuis als het koetshuis zijn nog vrijwel in originele staat. Vanaf 1954 is Landgoed Brakkesteyn in handen geweest van advocaten, stadsbestuurders, geneesheren en rijke renteniers. Zij hebben deze groene oase aan de stadsrand van Nijmegen verder ontwikkeld. Er staan beuken die tot de oorspronkelijke aanplant behoren; ze zijn zo’n 250 tot 300 jaar oud!

De Peel is een grotendeels afgegraven hoogveengebied op de grens van de Nederlandse provincies Noord-Brabant en Limburg. Het is een natuurgebied van internationale klasse, vooral vermaard om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger.

Heb je zin in trip van twee keer ongeveer honderd kilometer, in totaal zo’n vijf uur rijden met stops op fraai gelegen locaties? Meld je dan aan voor de Lotus Club Holland Najaarsrit 2019! De datum is 29 september en er zijn geen kosten aan verbonden voor leden. Een bijrijder bij een LCH lid betaald maar 35 euro en gasten (geen LCH lid in de auto) betalen 40 euro per persoon.