Wat mij betreft een dieptepunt: Lotus wijdt een persbericht en een typenummer aan het volgende: Lotus Engineering is uitverkoren om deel te nemen aan de prestigieuze '2002 Goodwood Gravity Racing Soapbox Challenge' ten tijde van het Goodwood Festival of Speed. Dit is een zeepkistenrace waarbij het parcours van de heuvelkim omgekeerd wordt afgelegd. Een humoristisch intermezzo dat niettemin door de deelnemers serieus wordt opgevat.

Het is een beetje vergelijkbaar met wat er vroeger tijdens de Grand Prix van Canada gebeurde. Toen bouwden alle formule 1 teams een vlot van allerlei in de pits voorhanden zijnde materialen om daarmee een wedstrijd op de naastgelegen Olympische roeibaan te houden (uiteraard is dit al lang geleden door Ecclestone c.s. verboden). Geen enkel team haalde het echter in zijn hoofd om hun vlot een typenummer toe te kennen of er een persbericht aan te wijden. Lotus doet dat nu wel. Er worden 9 jonge ingenieurs op project 119 gezet die de beschikking krijgen over alle faciliteiten die Lotus Engineering in huis heeft en er worden ook enkele partnerschappen met leveranciers bekendgemaakt. Dat alles voor een race die nergens over gaat.

Gek genoeg zegt het persbericht niets over overeenkomsten met de 72, terwijl ik er toch zo een paar kan noemen. Ik geef Lotus Engineering trouwens een goede kans op winst. Er zijn immers maar weinig firma's die zo goed weten hoe je de zaken rap bergaf kan laten gaan.