Het team van Lotus zal vanaf volgend jaar door het leven gaan als Team Lotus, de naam die het oorspronkelijke Lotus van Colin Chapman ook droeg. Dat maakte het team op vrijdag in Singapore bekend. Ook het oude logo komt terug.

Tony FernandesTeambaas Tony Fernandes heeft de complete Lotus-groep opgekocht, waarmee hij tevens de rechten heeft voor het gebruik van de naam 'Team Lotus' en het logo. Fernandes nam het over van David Hunt, de zoon van wijlen James Hunt, die sinds 1994 de eigenaar was van het Formule 1-team, dat toen op de fles ging. "We zijn dolblij met deze overeenkomst", zei Fernandes. "Het is moeilijk om te zeggen wat het voor ons betekent dat we nu door het leven gaan als 'Team Lotus', een icoon in de wereldwijde sport. "

"Het was altijd belangrijk voor ons dat Lotus Racing en Team Lotus één werden om het verleden en het heden te verenigen. We hebben een succesvol eerste jaar gehad als Lotus Racing, dankzij Proton, Group Lotus en al onze partners die een rol hebben gespeeld bij Lotus Racing. We zullen ons best doen om de naam Team Lotus eer aan te doen. Er start vandaag een nieuwe droom. Team Lotus is terug!"