Q0C2898Op de valreep heeft Webber de overwinning voor de solide rijdende Alonso weggekaapt in wat verder een weinig enerverende race was.

In een drijfnatte kwalificatie op zaterdag had Alonso de pole binnengehaald, voor het eerst sinds Singapore in 2010 stond hij weer op pole.
De race ging, tegen de verwachtingen in, in stralend weer van start. Bij de start kwam Alonso het beste weg, op de voet gevolgd door Webber en Schumacher.
Räikkönen, gestart als 6e, verloor een plekje en Grosjean beschadigde in de hectiek van de start zijn neus en moest naar binnen voor een nieuwe. Voor Grosjean het begin van een lange inhaalrace, die hem van de laatste plaats naar de 6e plaats zou brengen.

 

Alonso hield goed stand in de race en kon met ogenschijnlijk weinig moeite aan kop blijven. Het keerpunt kwam aan het einde van de race met de banden in de hoofdrol. Na zijn tweede pitstop kwam hij op de zachte banden voor Webber de baan weer op. Na korte tijd was het voordeel van de zachte band uitgewerkt en kon Webber, die zijn harde banden had gespaard, dichterbij komen.
Drie ronden voor het einde kon Alonso Webber niet meer afhouden en was Webber er voorbij. Webbers leidende positie kwam niet meer in gevaar, zodat hij zijn 2e overwinning van dit seizoen scoorde.
Het podium werd gecompleteerd met Vettel op de derde plaats.

Voor beide McLarens was de thuisrace een ervaring om snel te vergeten. Met een 8e plaats van Hamilton en een 10e plaats van Button werd wederom een kleurloos resultaat behaald. Een schril contrast met de twee eerder behaalde overwinningen.

Lotus
Na 9 races staat Lotus 3e in het constructeurskampioenschap. Räikkönen en Grosjean staan 5e en 7e in de strijd om het kampioenschap.

Kimi Räikkönen, P5
"De eerste paar bochten gingen goed, maar vervolgens moest ik een paar wagens ontwijken. Ik moest over de kerbs en verloor daar een paar plekken mee Als ik bij de start voor Mark was gebleven, had het een erg mooie race kunnen worden, gezien de plek waar hij gefinisht is. Maar daarna werd ik ook nog ingehaald door Lewis Hamilton. Als die eerste ronde beter was gegaan, hadden we veel hoger kunnen eindigen, maar ook dit is racen."

Romain Grosjean, P6
"Ik ben tevreden over hoe mijn race is verlopen. Het is alleen balen van het incident vlak na de start. Ik zat aan de buitenkant bij Lewis Hamilton en werd geraakt door een Force India, waardoor mijn voorvleugel beschadigd raakte. Ik moest naar de pits en vreesde dat mijn race hier serieus onder zou gaan lijden. Het team zette me echter op een geweldige strategie en dankzij lange stints op de harde banden kon ik weer naar voren komen. Aan het einde van de race werd het zwaar, maar ik wist mijn zesde plek vast te houden. Kimi en ik hebben beide een goed aantal punten gescoord, dus het was over het geheel genomen wel een prima dag."

De volgende race is op 22 juli in Duitsland.

_G7C4918  AF5D0649 AF5D1234 HC5C3197 IMG_6010