Lotus-F1-Racing-logoOp 12 februari 2010 werd tijdens een schitterend evenement in London’s Royal Horticultural Hall de nieuwe Lotus Cosworth T127 gepresenteerd. Voor het eerst sinds 1994 weer een Lotus Formule 1 auto, een bijzondere dag voor de liefhebbers van dit race spektakel!

Lotus Racing is officieel van start gegaan op 12 september 2009, toen de FIA het team officieel de deelname aan het FIA 2010 Formula One World Championship bevestigde.

Onder aanvoering van team baas en mede eigenaar Tony Fernandes, Mike Gascoyne (chief tecnical officer) en Riad Asmat (chief executive) werd in Hingham – vlak bij Hethel, Norfolk – het team gevestigd. Hier werd meteen gestart met het ontwikkelen van de auto’s en parallel daaraan, het opbouwen van een team dat inmiddels uit 130 mensen bestaat.

Achter de schermen is de afgelopen maanden keihard gewerkt, soms onder barre omstandigheden wan tin Engeland was sprake van de ergste winter sinds 30 jaar. De rijders brachten veel tijd door in het winterse Norfolk om een band met het team en de technici te krijgen en om stoeltjes te passen. Met chassis nummer 01 werden crashtests gedaan en kort daarna werd begonnen met het opbouwen van de auto’s. Het zijn maanden geweest van lange dagen en soms nachten voor het team. Nu, na ruim 4 maanden werken, staat er een team klaar om zich dit seizoen te gaan bewijzen. Op zo’n korte termijn een prestatie van formaat, chapeau!

Op 9 februari was, tot verrassing van iedereen buiten het team, de auto te zien op de korte baan van Silverstone. Een enkele fotograaf was ter plekke en het nieuws kwam de wereld in; de auto rijdt! Voor de 65 aanwezigen een emotioneel moment na maanden hard werken.

De auto zal in actie zijn tijdens de testdagen op het Spaanse circuit van Jerez, van 17 tot en met 20 februari. Ronald Ringma zal proberen voor enkele foto’s te zorgen.

De eerste race van dit seizoen vindt plaats op het circuit van Bahrain, op zondag 14 maart 2010. Op dit circuit met een lengte van 5412 meter zal gedurende 57 ronden duidelijk worden welk team haar zaken het best voor elkaar heeft.

Tegelijk met de introductie van de auto werd ook de geheel vernieuwde website van het team gepresenteerd, zie http://www.lotusracing.my. Zeer de moeite waard.

Lotus-Cosworth-T127-met-rijders-en-Fernandes-12-02-2010Fairuz-Fauzy-Lotus-T127-09-02-2010-SilverstoneLotus-T127