_26Y9787-13308aaeVergeleken met het spektakel van de vorige races was de race in Barcelona een matte bedoening. Het kan niet altijd regenen! Maar de race liet wel heel duidelijk zien dat de Red Bull met afstand de snelste auto is. Door van begin tot aan het einde de race te leiden wist Webber de wedstrijd op overtuigende wijze op zijn naam te schrijven.

Na de kwalificatie stonden Webber en Vettel heel overtuigend op de eerste startrij. Dit was daarmee ook de 5e pole uit 5 races van Red Bull.

Na de start waren het Webber en Vettel die het hele veld voor gingen in de race. Een start, die Kovalainen niet zou meemaken. Voor de start werden hij en zijn auto de pits in geduwd, maar daarover later meer.
Senna viel al in het begin van de race uit en ook De la Rosa had een ongelukkige eerste ronde. Doordat hij op zijn achterwiel geraakt werd liep hij een lekke band op. De schade, die dit opleverde, zou later in de race zijn uitvallen veroorzaken.
Afgezien van wat inhaalacties achterin het veld gebeurde er niet zoveel. Pas bij de pitstops werd de top 10 een beetje door elkaar geschud.
Door een langzame stop van Vettel wist Hamilton hem net voor te blijven en de tweede plaats te pakken. Vettel probeerde nog iets terug te doen, maar helaas voor hem zat er een achterblijver in de weg. Dit was meteen ook de laatste poging, want al snel wist Hamilton een gat te slaan.

Button was na zijn stop achter Schumacher terecht gekomen. Wat hij ook probeerde hij kwam er maar niet langs. Hij reed natuurlijk niet achter de eerste de beste.
Met uiteindelijk een 4e plaats is dit het beste resultaat dit seizoen van Schumacher. En de eerste keer dat hij zijn teammaat Rosberg is voorgebleven.

Door problemen met zijn rechtervoorwiel was Vettel genoodzaakt om nogmaals binnen te komen, waardoor Alonso naar plaats 3 doorschoof en Vettel op 4 terecht kwam.
De laatste ronden van de race leken in het teken te gaan staan van de poging van Vettel om zonder remmen de race uit te rijden. Leek, want uit het niets en slechts 2 ronden voor het einde stond Hamilton in de grindbak. Een uit elkaar springend linker voorwiel stond tussen hem en een verdiende 2e plaats.
Voor zijn thuispubliek werd Alonso 2e en Vettel toch nog 3e.

Al met al niet een heel spannende race, maar de verschillen in de top van het klassement zijn wel iets kleiner geworden.

Van de nieuwe teams finishte Lotus wederom, met Trulli op de 17e plaats, als eerste, gevolgd door beide Virgins. De beide HRT’s vielen uit.

Jarno Trulli: “I’m pleased we finished comfortably ahead of Virgin even though the car felt a bit difficult to drive today. I don’t really know why but it didn’t feel the same as it did on Friday – despite that we achieved what we set out to today, showed good race pace and finished well.”

Heikki Kovalainen: “We had a gearbox problem while we were firing up on the grid. The gearbox selected two gears at once - there was some sort of software issue which caused it to fail. It’s unfortunate, because we have had such a good weekend, but these things happen. Next up it’s Monaco, and I know we’ll be stronger again there, so we can focus on the next race and hope the luck returns.”

De volgende race is op 16 mei in Monaco.

_26Y5604-7732b623 _26Y7907-6cf306cc

_26Y7940-927d0dbb _26Y9805-20e610b5

_A8C8388-c859a7ca _O3Q3953-8804d28e _26Y0555-264e2472