Lotus Mr. Feng Qingfeng and Jean Marc GalesLotus is sinds 2017 in handen van Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding), tevens eigenaar van Volvo, Polestar, Lynk & Co en automerk Geely.

Het meerderheidsbelang van Geely in Lotus heeft ook gevolgen voor de positie van Lotus CEO Jean-Marc Gales. Hij wordt per direct vervangen door Feng Qingfeng, voorheen vice president en chief technical officer bij Geely Auto Group.

Lotus is sinds 2017 in handen van Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding), tevens eigenaar van Volvo, Polestar, Lynk & Co en automerk Geely. Het meerderheidsbelang van Geely in Lotus heeft ook gevolgen voor de positie van Lotus CEO Jean-Marc Gales. Hij wordt per direct vervangen door Feng Qingfeng, voorheen vice president en chief technical officer bij Geely Auto Group.

Gales was vier jaar lang de CEO van Lotus en was voorheen werkzaam bij Peugeot. Onder leiding van Gales is Lotus flink gegroeid en kon het bedrijf zelfs voor het eerst in de geschiedenis van het merk groene cijfers noteren. Een knappe prestatie en goed nieuws voor de liefhebbers van dit automerk.

Het is nu aan Feng Qingfeng om Lotus verder te laten groeien. Jean-Marc Gales verlaat Lotus om persoonlijke redenen en wordt aangesteld als Chief Strategic Advisor voor Daniel Donghui Li, chief financial officer van Geely Holding en Lotus Cars Chairman.

Lotus verkocht in 2017 in totaal 1.600 auto’s: een toename van 10 procent ten opzichte van 2016. Lotus bouwt zijn auto’s in het Britse Norfolk. Lotus verkoopt momenteel de Elise, Exige en Evora.

Dit artikel is afkomstige van: AutoRai.nl