Lotus Elise 2020Talloze keren werd de opvolger van de Elise aangekondigd. Het lijkt erop dat er in 2020 eindelijk een nieuwe generatie van het iconische model wordt gepresenteerd.

In 2020 krijgen we nieuwe generatie Lotus Elise te zien. Dat heeft Lotus-baas Jean-Marc Gales min of meer bevestigd aan Autocar. Hij geeft aan dat de ontwikkeling van het nieuwe model inmiddels is gestart en dat de Elise bij zijn roots blijft: lichtgewicht en betaalbaar.

Lang leek het daar niet op. Lotus presenteerde in 2010 al een studiemodel (foto) van de nieuwe Elise, samen met vijf andere concept cars – als onderdeel van een ambitieus modeloffensief. De nieuwe Elise zou in dat plan duurder en zwaarder worden dan de huidige generatie. Het modeloffensief is er nooit gekomen en dus gingen ook de plannen voor de zwaardere Elise de prullenbak in.

De nieuwe Elise wordt gebouwd op een doorontwikkelde versie van het huidige aluminium platform. De lichtgewicht sportauto wordt, als het aan Gales ligt, ‘de snelste auto in zijn prijsklasse’ en bovendien ‘het meest speciaal om te rijden’. Stuurgevoel en balans moeten onovertroffen zijn: “De Elise is vaak gekopieerd door autofabrikanten, maar nooit geëvenaard”. Gales geeft daarmee aan dat de lat hoog ligt voor het nieuwe model.

Bron: www.autokopen.nl