DSC_3778De 6 uur van Spa met een twaalftal races voor klassieke auto’s (van afgelopen 24 t/m 26 september) heeft in ieder geval voor mij zijn beloftes meer dan waargemaakt.

Het deelnemersveld was bomvol bijzondere auto’s waaronder vele Lotussen. Auto’s, die je op de TV voornamelijk in zwart-wit voorbij ziet komen. Bijvoorbeeld legendes als de Ford GT40, de Maserati 250F of de Ferrari 156 en niet te vergeten DE Lotus 25. En DE Lotus 25 kan er maar eentje zijn; de auto waarmee Jim Clark in 1963 7 races en het kampioenschap won.

De vrijdag, kwalificatiedag, was een behoorlijk verregende dag. Nat en koud naast de baan, maar veel spektakel op de baan. Helaas liep dat niet voor iedereen goed af. Je kon het al een beetje zien aankomen. Op start-finish zag je verschillende auto’s een beetje uitbreken. Kort na elkaar raakten 2 Surteessen op bijna dezelfde plaats de muur. De coureurs bleven gelukkig ongedeerd. Maar het levert wel mooie plaatjes op. Bij een crash stond ik er bijna met mijn neus bovenop.

Zaterdag, de eerste racedag, met als hoogtepunt de 6 uur endurance race. Een race met een 108 auto’s groot startveld, met natuurlijk een contingent Lotussen. De hoogst geklasseerde Lotus was een Lotus Elan Convertible op de 20e plaats algemeen en 2e in zijn klasse.

Eigenlijk gebeurt er in zo’n weekend meer dan om op te noemen en daarom verwijs ik jullie graag naar de foto’s voor een impressie.

Een belofte is helaas niet waargemaakt. Stiekem had ik gehoopt dat Stirling Moss, net als vorig jaar, ook weer zou rijden.

Vorig jaar viel hij me op door zijn opvallende verschijning, oude kop en Willempiehelm, al wist ik op dat moment helemaal niet wie hij was. Daar ben ik pas later achtergekomen. Toch bijzonder om zo’n legendarisch figuur nog te zien racen. Wie weet volgend jaar…..

Foto's zijn in de galerij te vinden.