Dany Bahar CEO LotusDany Bahar is per 1 oktober 2009 de nieuwe president directeur van Lotus en vervangt daarmee J. Kimberley die in juli met pensoen ging.

Hiervoor was Dany Bahar Senior Vice President bij Ferrari SpA, waar hij verantwoordelijk was voor de wereldwijde verkoop van auto's, after sales activiteiten, F1 marketing activiteiten, licenties en het merchandising bedrijf. Voordat hij bij Ferrari SpA werkte was Dany Bahar het hoofd van Corporate Projects Business bij Red Bull GmbH.

Hij was verantwoordelijk voor het algehele corporate business development project, met nadruk op diversificatie van de activiteiten zoals het opzetten van hun F1-strategie met Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso en de Amerikaanse Nascar-team en het verwerven van voetbalclubs in Salzburg, New York en Ghana voor commerciële doeleinden.

Bij zijn benoeming zei Dany Bahar: "Ik verheug me op deze uitdaging als CEO van dit legendarische en iconische bedrijf met een ongeëvenaarde motorsport geschiedenis. Lotus heeft een wereldwijde reputatie voor innovatieve techniek en prachtige sportwagens. Met de recente lancering van de bekroonde Evora, kan Lotus tonen dat het in staat is zich te profiteren in de snel veranderende automotive markt. Ik kan niet wachten om mijn plannen in oktober op te starten."

Bij zijn aankonding verklaarde Dato 'Mohd Nadzmi Mohd Salleh, de voorzitter van Lotus Group: " Met Dany's track record in autosport en Ferrari, zijn wij ervan overtuigd dat we een CEO hebben gevonden die het Lotus imago, merknaam en reputatie bevorderd als een wereldklasse sportwagen en engineering bedrijf. Met het sterke managementteam, zijn we ervan overtuigd dat we dit doel kan worden bereikt. "

Dany Bahar, heeft de Zwitserse nationaliteit, heeft een MBA en is getrouwd en heeft twee kinderen.