Europa - DiamondLotus heeft ter ere van haar zestigjarige bestaan een speciale en unieke versie van de Europa gemaakt. De Diamond Anniversary is voorzien van 164 diamanten.

De Lotus Europa Diamond Anniversary is een cadeautje van Lotus aan zichzelf vanwege de zestigste verjaardag van het Britse merk. In en aan de auto zijn 164 diamanten aangebracht, waarvan een in het logo op de neus. De totaalwaarde van de auto komt daarmee op 150.000 pond, omgerekend 188.632 euro.

Europa - Diamond Van binnen is de auto voorzien van speciale lederen bekleding en een matzwarte metalen middenconsole en pookknop, ingelegd met diamanten. Het instrumentenpaneel is opnieuw vormgegeven en voorzien van diamanten die worden verlicht door LED-jes. Ook de lak is speciaal, volgens Lotus lijkt het alsof de carrosserie is ‘overgoten met diamanten’. Dat effect wordt bereikt door de speciale hoogglans lak met glasdeeltjes.

Lotus viert haar zestigjarige bestaan in Hethel in Groot-Brittannië met een groot evenement op 14 september. Het merk laat op het festijn alleen een replica zien van de Europa Diamond Anniversary, uit 'veiligheidsoverwegingen’.

Bron: Autokopen.nl