Lotus EthosLotus Cars heeft samen met Lotus Engineering  geruime tijd samen gewerkt aan hybride-technologie. Ze ontwikkelde een zeer klein 3-cilinder thermisch blok als range extender voor de hybride modellen.

Op de beurs in 2010 in Parijs was, onder de 5 concept wagens, ook een auto te vinden met de naam Lotus Ethos en vandaag heeft Lotus Cars bevestigd, deze te gaan produceren in 2013.

 

Het wordt een elektrische Lotus gebaseerd op een gemeenschappelijk chassis voor een toekomstig model van Proton (het moederbedrijf van Lotus). Het zal  uitsluitend door elektriciteit worden aangedreven via een motor van 73 pk en 240 Nm. De kleine 3-cilinder flex-fuel 1.2 zal vervolgens dienen als range extender voor het opladen van de batterijen. Zo krijgt de wagen een bereik tot 500 km zonder bij te tanken (60 km in elektrische modus). De Proton en de Lotus-modellen zullen elk hun eigen kenmerken hebben. De prestaties zien er goed uit, met een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 9 seconden en met een maximum snelheid van 170 km/h.