Kalender

Download als een iCal bestand
Vestingstedenroute langs de zuiderwaterlinie (afgelast)
Zaterdag 25 April 2020

De Vestingstedenroute Zuiderwaterlinie is een initiatief van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club, Vereniging Nederlandse Vestingsteden en het Mobiel Erfgoed Centrum.

Het verleden inspireert ons. Het is belangrijk om ons erfgoed een plek te geven in onze leefomgeving, om er van te leren en te genieten. Erfgoed in stand houden kan alleen met voldoende draagvlak. Het is belangrijk dat de verhalen over erfgoed zo veel mogelijk mensen bereiken. De zichtbaarheid van erfgoed en de impact van de verhalen over erfgoed worden groter als meerdere vormen van erfgoed samenwerken.

Hou 25 april 2020 alvast vrij in de agenda: op die dag vindt een exclusieve rit plaats met vooroorlogse auto’s dwars door de Zuiderwaterlinie. In Heusden, Geertruidenberg en Willemstad komen Brabantse gezelligheid en klassieke auto’s bij elkaar. Eindpunt Steenbergen staat bol van festiviteiten rond historische schepen, auto’s, motoren, fietsen en koetsen. 

Over historische verbindingswegen rijden vooroorlogse auto’s van vestingstad naar vestingstad. Niet alleen klassieke auto’s ontdekken de Zuiderwaterlinie, ook meerdere historische schepen varen op dezelfde dag een eigen route richting Steenbergen. Bezoekers zonder schip of auto kunnen aansluiten bij de activiteiten in een van de deelnemende vestingsteden. Vanaf 25 april 2020 is een uitgebreide route beschikbaar voor alle liefhebbers die zelf de Zuiderwaterlinie met de auto willen ontdekken. 

Meer informatie? Kijk op: https://vestingstedenroute.nl/route-zuiderwaterlinie/

Aanmelden kan via: https://www.knac.nl/schrijf-snel-in-voor-de-spectaculaire-vestingstedenroute/