20221105 104609 De Lotus Winter Fair was ouderwets gezellig met veel standjes met onderdelen, boeken en tijdschriften en modelauto's. Het aantal bezoekers was overweldigend en ook om het gebouw van Van der Kooi en op de grote parkeerplaats en er tegenover zag je bijna uitsluitend Lotus sportwagens; een ongekende opkomst. Naast een overvolle showroom met klassieke Lotus sportwagens zoals de Esprit en Elises stond de nieuwe (gele) Emira aandacht te trekken en bewondering te oogsten.

Buiten stond een blauwe Emira waar al een aantal proefritten mee zijn gemaakt. Er was voor ieder wat wils. de dames die weer heerlijke tosti's maakten en frisdranken verkochten. Mart van der Kooi stond in de showroom traditiegetrouw espresso's en cappuccino's te maken. Dat was wel voor de laatste keer want hij emigreert naar Sidney voor een nieuwe job in car-sharing. Bedankt Mart voor de vele heerlijke kopjes koffie en succes in dat verre land. Bends and Curves informeerden geïnteresseerden over verreden tours en wat er nog aan zit te komen.

Er werden lezingen gegeven over de racehistorie van Lotus in Nederland, het bouwen van racewagens. En natuurlijk alle nieuws over de Emira en de Eletre EV werd uit de doeken gedaan. Een veel aandachttrekkende stand was die van Elise Works. Martijn Looman heeft in zijn vrije tijd lang gewerkt aan het in 3D tekenen van de Elise S2. Met een speciale 3D-printer heeft hij een prachtig gedetailleerd model gemaakt in de schaal 1:24. Daar is nog veel verder ontwikkelingswerk voor nodig. Als hij weer wat verder is gaan we hem interviewen voor een uitvoerig verslag in Lotus Letters. Een speciale vermelding verdient de stand van Erik en Jan van Dijk. Ze gaan ermee stoppen en velen hebben gebruik gemaakt van hun aanbod om met 50% korting op alles de kans aan te grijpen. Aan het einde van de dag hadden ze veel verkocht. Bedankt voor al die mooie modellen die jullie ons al die jaren hebben aangeboden; we gaan jullie missen.

Buiten was een team hamburgers aan het maken voor de liefhebbers en met hun open vuur was daar ook wat warmte te halen. De vele contacten de vele onderlinge gesprekken tussen bekenden maar ook veel nieuwe gezichten laat de indruk achter dat Lotus zich nog steeds kan verheugen op veel belangstelling ook onder nieuwkomers.

Foto's staan in de galerij.