dsc 8339 cotswolds 30072020De Cotswolds Classic Tour werd door Jan Blom georganiseerd nadat Silverstone Classis werd geannuleerd vanwege de corona-crisis. De tickets voor de Ferry waren al voldaan en geld terug was er niet bij. Het was bepaald geen straf om met vijf Lotus sportwagens naar Engeland te gaan. Bovendien hadden we alle dagen volop zon dus we reden heerlijk open door het prachtige Engelse landschap.

Van Harwich reden we naar de Cotswolds met twee overnachtingen in een Mercure Hotel. Vandaar reden we eerst het noordelijke deel en de dag erop het zuidelijke deel. Veel prachtige en goed geasfalteerde slingerwegen maar af en toe ook schier onbegaanbare wegen met flinke kuilen en diepe geulen waardoor menigeen de bodem raakte. Twee keer moesten we een beekje in de weg doorwaden wat een feest was met dit warme weer. Een keer moesten we vol in de remmen toen om de bocht twee ruiters te paarden opdoemden.

Halverwege onze toer heeft een regionale Lotus Drivers Club ons opgezocht om een deel van onze tocht mee te rijden. Voor de Engelsen hun allereerste uitstapje dit jaar met hun Lotus en wat waren ze blij weer te kunnen rijden met hun geliefde sportwagen. Jan heeft ontzettend veel moeten improviseren om er een leuke tocht van te maken en hij wist ook een aantal boeiende uitnodigingen te doen voor een ontmoeting met Tim Goss, de man die ons vorig jaar in Silverstone bij British Racing Club wist te introduceren. Nu was Tim Goss in de buurt van een van onze tussenstops om met zijn bijzondere Lotus Seven langs te komen. Zo hebben we ook Julian Thompson met zijn partner ontmoet, de ontwerper van de Lotus Elise maar ook de velgen van de Esprit van Ton Nachtgeller. Het was destijds zijn eerste ontwerpopdracht vertelde Julian Thomson.

In een volgende Lotus Letters zal daar zeker meer over verteld worden. De middeleeuwse huizen deden je in de middeleeuwen wanen zodanig dat je ook in een Charles Dickens sfeer vertoefde. Het eten in Engeland is niet om over naar huis te schrijven en de koffie al evenmin. Dat ze ons zo'n pracht landschap met schitterende tuinen bieden maakt veel goed. We zijn in Silverstone bij de lokale Lotus-dealer binnen geweest maar ondanks de vooraankondiging dat de groep zou langs komen was er geen enkele verwelkoming!? We hebben uiteraard Oxford en Cambridge aangedaan maar de corona-maatregelen maakten de take-away en food-to-go bediening er niet gezelliger op. Toch blijft Engeland een prachtig land met fraaie steden en kastelen.

Voor wie overweegt te gaan is het advies zeker doen maar het kan zo maar gebeuren dat de corona-maatregelen weer worden aangescherpt of dat quarantaine voor 14 dagen toch ineens weer verplicht wordt.We waren op pad van 30 juli tot 4 augustus toen we 's morgens in Hoek van Holland weer van de Ferry reden.

Foto's staan in de galerij.