dsc 2436 ztrophnof 20190512Een zon overgoten maar winderig koud Circuit Zandvoort was de ambiance voor de Zandvoort Trophy die georganiseerd was samen met het Nationaal Oldtimer Festival op zaterdag 11 en zondag 12 mei.

De LCH had haar inmiddels markante clubtent op zondag neergezet en Willem had met hulp van enkele vrijwilligers zijn camper omgetoverd tot kampkeuken met koffie, koeken, fris en de zitjes om de leden en bezoekers te ontvangen. Een behoorlijke vloot Lotussen werd gedurende dag geparkeerd bij de LCH-tent net achter de Hugenholzbocht.

Olav Glasius had zijn bijzonder fraaie Lotus Seven of eigenlijk SIX daar neergezet alsof deze zo uit de fabriek kwam. Een grote variëteit aan races was te volgen waarbij de race NKHTGT voor ons Lotus-adapten het meest tot de verbeelding sprak. Bob Stevens reed met verbluffend gemak en prachtig vloeiend sturen en soms elegant driftend de Marcos, Corvette, Galaxies, Mini-Coopers, Big Healey's compleet zoek reed. Hij won de race met overmacht waar vader Jos een eerdere race zijn plots brandende Elan 26R moest verlaten en dat deed hij in F1-tempo en met goede reden want de vlammen kwam al vanonder het dashboard en bij de pedalen! Een brandstofleiding was losgeschoten en de automatische brandblusser gaf geen gehoor!?

Op het circuit zelf was veel te beleven van een demo met een USA V8 motor tot verkiezing van de mooiste klassieker. Natuurlijk stands met automodellen, posters, poetsmiddelen, gereedschappen en de onvermijdelijke biertaps en friettenten en koffiebars. De opkomst van onze clubleden was geweldig en er is weer heel wat bijgepraat over ons geliefde merk, ons leven en de toekomst. Het volgende grote evenement is het British Race Festival ook op Zandvoort en dan zullen we weten of de Formule 1 dan toch Zandvoort weer gaat aandoen.

Foto's in de galerij en origineel via Henri.