NOFHet Nationaal Oldtimer Festival vond plaats op zaterdag 28 en zondag 29 juli. De zaterdag bleek een onstuimige dag te zijn geweest met zware bewolking, regen en een heuse windhoos. Veel Engelsen die een tent hadden opgezet voor het sleutelen aan hun racewagens zagen in amper twee minuten alles de lucht in gaan. Ik heb een foto gezien waar alle tenten als een bijeen gelegde hoop zeildoek tegen de hekken bij de Hans Ernst bocht hingen. Heel sneu voor al die zwoegende mensen om aan de races te kunnen deelnemen.

De zondag was vergevensgezinder met veel zon, een briesje maar in de loop van de middag wakkerde de wind weer flink aan; het noodzaakte een aantal standhouders de tenten maar af te breken. De LCH was herkenbaar aan de luifel van de camper van onze voorzitter en het zitje en de kannen koffie, koekjes, frisdranken etc. Nog steeds missen we de fraaie LCH-tent als herkenningspunt maar gelukkig stond de LCH vooraan vlak bij de tunnel. De opkomst was zonder meer goed te noemen en het was gezellig met steeds weer wisselende leden en bezoekers.

Olav Glasius was voor de gelegenheid met een heel bijzondere geheel gerestaureerde Bugatti cabrio naar Zandvoort gekomen. Die auto trok heel wat bekijks. Toen Olav naar huis reed startte hij de fraaie 8-cylinder lijnmotor die liep als de spreekwoordelijke naaimachine. De competities waren gevarieerd en spannend. Vooral de NK GTTC races met een mix aan raceauto's zijn altijd een spektakel met een grote deelname met Escorts RS1600 en 2000 en af en toe een Cosworth. De BMW 2000 TI, Porsche 964, MGB, Mini-Cooper, Toyota Starlet, Simca 1000, een Jaguar Mark X e.d. Het groot veld Lotus Sevens en Caterhams reden een fanatieke wedstrijd en wat gingen die lichte sportwagens hard.

De Morgan Club Duitsland was goed vertegenwoordigd met een hele vloot Morgans die een eigen raceklasse vormden met in hun midden een verdwaalde Porsche 964. De race met de Austin Healy's Sprite, Frog ye's and MG-Midgets was geweldig om naar te kijken en ook deze klasse bleek heel rap te zijn op het circuit. De echte oldtimers zoals tijdens het British Race Festival waren er deze keer niet bij, behalve die van Olav. Al weer een geslaagd weekend.

Foto's staan weer in de galerij.