midzomernachtritOp 21 juni was het zover dat de midzomernachtrit gereden kon worden. De rit was uitgezet door Ruud & Annemieke de Ridder en ging van Haastrecht naar Aalsmeer. Erik & Machelien Herlé hadden via de gemeente toestemming gevraagd om de auto's op de parkeerplaats tegenover het restaurant Bregje te mogen parkeren. De plaatselijke bakker, bloemenmarktstal en kaasstal werkte daar maar graag mee en zorgde ervoor dat rond 17:00 de plaats vrij was en afgezet kon worden met rood-wit lint. De visboer was wat minder blij maar begreep dat we bij elkaar wilde parkeren en had uiteindelijk zoveel begrip dat hij ons een bakje heerlijke kibbeling aanbood.

Het diner was tussen 18:00 en 20:00. Een paar leden hadden erg veel last van de enorme files door ongelukken en kwamen daardoor iets later. Voor de staf van Bregje Haastrecht geen probleem want deze professionele bediening zorgde ervoor dat ze alsnog ook hun heerlijke maaltijd kregen. 

Het was zo gezellig dat het moeilijk was om iedereen rond 20:15 naar de auto te krijgen. 

De rit was weer een duidelijke routebeschrijving die zonder veel moeite te rijden moest zijn zolang je maar de miles en de kilometers maar niet door elkaar haalt en verder goed leest.

De weg ging over een paar kronkelweg waar je in een uitwijkhaven tegemoetkomend verkeer moest passeren. Er waren ook een paar stukje waar even iets meer gas gegeven kon worden totdat de max snelheid van 80km/u bereikt was. (of iets daarboven).

De finish was in de Zotte Wilg in Aalsmeer. Een gezellig restaurant aan het water waar we de laatste zonneschijn zagen van deze lange dag.

Volgende keer misschien deze rit rijden als het vroeg donker is? Bijvoorbeeld de midwinternachtrit? Misschien is het dat wat warmer want het was een zeer koude midzomernachtrit. Suggesties voor zo'n evenement zijn altijd welkom.