TourritGeweldig, in één woord. Vanaf 9 uur kwamen de deelnemers aan bij Café Vingerhoeds tussen Oirschot en Boxtel. Natuurlijk eerst koffie of thee en een stukje Brabants gebak. Alle betalingen waren vooraf bij inschrijving via de website al geregeld waardoor de registratie soepel en snel verliep.

Deze keer voor ieder stel deelnemers zelfs een goodie-bag met daarin uiteraard het routeboek en de puzzel, naar ook mooi promotiemateriaal van Bavaria, de gemeentes Grave, Cuijk en Lieshout en een sleutelhanger of magneet met leuke klompjes.

Maar liefst 47 auto’s gingen daarna op weg voor de ochtendrit die verliep tussen Oisterwijk, Den Dungen, Heeswijk, Veghel en Uden, over de spreekwoordelijk pittoreske en landelijke wegen. Veel groen, veel bos, mooie weilanden en een spectaculaire passage bij een molen. De fotopuzzel was lastig genoeg, zo moest goed opgelet worden op gevels, verdwaald staande bordjes en onopvallende kapelletjes.

De lunch (jawel, met soep en Brabantse worstenbroodjes) was voor ieder verrassend: bij Joey’s Fifties verhuur stonden de gezellige lunchtafels opgesteld tussen benzinepompen, beelden van Marilyn Monroe, de Bluesbrothers, Elvis, en schalde de klank van de Fifties uit de jukebox. De flipperkast werd uitvoerig gebruikt.

Na de lunch het tweede deel van de rit, waarbij stadjes als Grave en Cuijk zijn aangedaan. Mooie vergezichten over de Maas. De route vervolgde zich langs Volkel, waar – toeval bestaat – een echte luchtshow te zien was. Door naar Boekel, Gemert en finish in Lieshout waar de Lotussen op de speciaal daarvoor gereserveerde grote parkeerplaats vele belangstellende blikken trokken.

De puzzel was het beste opgelost door Jan en Helma van Vliet, en ook Rik van ’t Veen, Eva Roqueta, Charlotte van ’t Veen en Tessa Deltour vielen in de prijzen. Een mooi bierpakket was een leuke beloning van een dag goed opletten.

Al met al: een geslaagde dag, we hebben heel veel leuke reacties gehad en vonden het een genoegen om deze rit voor ieder te organiseren. Fijn dat jullie zo enthousiast waren!

Ankie Cooijmans en Jack Enters.

Foto’s: zie de galerij, en een foto is ook in high-resolutie te bestellen door een mailtje te zenden.