SPA Classics - Banner van Henri Spa-Classic 2017 vond plaats van 19 t/m 21 mei. Het historische raceweekend begon met bakken regen en ik had geboekt voor de eerste sessie vrij rijden om daarna beschikbaar te zijn voor het fotograferen van de verschillende raceklassen. Edwin Heemskerk was helemaal uit Oostenrijk-Voralberg komen rijden met zijn nieuwe Elise Cup 220 in pearl black en JPS uitvoering. Als voormalig Donkervoort-rijder had hij drie Donkervoort-rijders in zijn acceleratiespoor meegenomen. De publiciteit voor Spa-Classic via de website van de LCH heeft goed gewerkt want ook op enkele andere fora is er aandacht aan besteed en leverde een enthousiaste Elise rijder op die zich op zondag meldde.

De opkomst was geweldig en sommigen kwamen een dag terwijl ikzelf met een groepje drie dagen aanwezig was. Totaal waren er zo'n 16 sportwagens komen opdagen. Ook heb wij een Engelse Europa-rijder gastvrijheid aangeboden; hij vond het geweldig en wilde graag ook de andere dagen in onze paddock staan. Zelfs twee Engelse Esprit-rijders hebben hun bolide in onze paddock gestald. Cor van Nistelrooij had zo ongeveer zijn hele collectie sportauto's (met uitzondering van de Esprit) en zijn gezin meegenomen. Cor reed zelf de fraaie Eleven en had opvallend veel bekijks. De oranje self-made Exige werd door zoon Luc (met inmiddels een rijbewijs) gereden maar in België reed zijn moeder want hij is nog geen 18.

Een goede kennis en diens vriendin mocht de blauwe Elise rijden terwijl Bob van Melsen zijn fraaie Evora reed. Jack Enters was er alleen op vrijdag met zijn Elise want hij wilde beslist Max Verstappen op Zandvoort zien. René van Oefelen en zijn vrouw Yvonne verschenen zondag met zijn erg mooie wijnrode Evora op onze paddock. Dit jaar stonden we met de hele groep op een andere plek met ook meer ruimte. Toch wel bijzonder om met je eigen sportwagen via de tunnel onder het circuit naar het binnenterrein te kunnen rijden en daar te parkeren tussen alle mensen en pitboxen, horeca, kraampjes en de langs rijdende racewagens.

Het spandoek van de LCH (vanwege het 40-jarig jubileum) was een goed herkenningspunt en de organisatie had een fraai bord bij ons LCH-vak geplaatst. Op het circuit zelf stonden een aantal fraaie Elan's 26R maar ook mooie Elites en een Lotus 30 die ik vorig jaar heb gefotografeerd maar dit jaar net miste. De Group C racewagens met o.m. de Mercedes waarmee Michael Schumacher en Wendlinger reden rond 1990 was overweldigend.

Michiel Campagne reed samen met Allard Kalf de snelle Group C racewagen (Spice?) waarmee zij 2e werden in hun klasse. Zaterdag en zondag was het schitterend weer en het circuit liep vol met bezoekers.

Het is echt een aanrader als je van bijzondere sport en racewagens houdt. Dit jaar waren er opvallend veel TVR's, Triumphs, Porsches maar ook bijzondere Lancia's en Aston Martins. In de komende LotusLetters zal ik daar meer over schrijven. Zodra ik weet wanneer de editie Spa-Classic 2018 gaat plaatsvinden zal ik dat melden.

De foto's van Bob van Melsen en Henri van Gelder zijn terug te vinden zijn in de galerij.

Uiteraard komt er in Lotus Letters ook weer een uitvoerig verslag.