Olie lekkage verhelpenHet was maar goed dat de LCH op zaterdag nog niet op Circuit Zandvoort was want de regen kwam met bakken naar beneden en het woei hard.

Zondag was daarentegen een prachtige dag en de clubleden kwamen dan ook in grote getale opdagen met hun Lotus. Jammer dat Willem met zijn camper al snel weg moest en wij daardoor de bekende LCH-tent misten maar ook de koffie, drankjes, koeken, broodjes en andere lekkernijen misten.

Gelukkig waren er goede koffiebars met echte espresso en cappuccino en was er overal frites en broodjes te verkrijgen en zelfs een sappenbar ontbrak niet. Ook geen stoeltjes dus deze keer maar dat weerhield ons niet gezellig met elkaar aan de praat te geraken en al het moois te bewonderen. Blikvanger was de net gereed gekomen replica Lotus 23 die als ERA is uitgebracht met een volgens kenners een iets andere neus dan het origineel. Ook de 2 Ltr. Ford Zetec motor zat daar oorspronkelijk natuurlijk niet in. Een prachtig gebouwde rappe sportwagen waarover Frans Bakker met recht trots veel kon vertellen.

Het rijden op het circuit was een genoegen voor hem en voor ons toeschouwers niet minder, echt een beauty. Zoon Martin reed weer zijn mooie Exige S2 en Jos Wassenaar was met zijn Elise ook op het circuit. Cor van Nistelrooij had zijn fraaie Eleven meegenomen en de razend snelle zelfbouw Exige met Audi turbomotor. Jammer dat tijdens de tweede sessie vrij rijden zijn oliefilter spontaan afbrak en hij in de Tarzanbocht slipte door de olie op zijn linker achterwiel. Zoon Luc en zus Laura reden met de blauwe Elise. Cor was met hulp van de familie en Bob van Melsen druk in de weer om de olie van de motor, het chassis en onder de motor op te ruimen. Zijn buurman was zo vriendelijk met een trailer naar Zandvoort te komen op zijn Lotus op te halen.

Veel Duitsers, Belgen maar vooral Engelsen waren massaal naar het circuit gekomen voor het vrij rijden en racen. Een ongekend aantal Caterhams was uit Engeland overgekomen om hier te gaan racen. Een flink aantal Morgans uit Duitsland, Engeland, Luxemburg reed ook onderlinge wedstrijden. De GTTC met vooral de Escorts, Porsches, MG's en een aantal andere merken streden fel met elkaar. Al met al weer een mooi raceweekend meegemaakt en iedereen ging tevreden naar huis.

Foto's staan weer in de galerij.