Mooie Elise met op de achtergrond het Arsenaal 1309Het was even spannend of iedereen zou komen. De weervoorspelling hadden het over code oranje en in het zuiden stonden vele straten blank. In Frankrijk waren zelf gewonden gevallen door het weer. Ik hield m'n hart vast voor deze voorjaarsrit. Om 09:34 kwamen we aanrijden en tot m'n grote verbazing stonden er al heel veel Lotussen op de parkeerplaats. Vele leden zaten al op het zonnige terras achter een bakje koffie en gebak. Veel enthousiaste reacties en het was dus weer gelijk gezellig.

Samen met Jack Enters de bescheiden bijdrage voor de niet leden incasseren en de routeboekjes uitdelen is een fijn moment. Altijd weer even moeilijk om de juiste naam te vinden bij het gezicht, maar het gaat steeds beter. Ook het begroeten van nieuwe leden is dan erg leuk. Dat men er zin in had bleek wel toen om 10:45 iedereen stond te popelen om te gaan rijden.

Omdat ik als organisator een snelle route nam naar Doesburg gaf dit onze de kans om het historische Doesburg ook nog even te bewonderen. Tijdens onze wandeling in Doesburg kwamen we Carl en Mirjam tegen in hun Excel. Het centrum van Doesburg lag niet op de route dus die waren echt wel een beetje verdwaalt.

De lunch werd geserveerd in het Arsenaal 1309 in Doesburg. Een ruimte voor 50 personen die opeens volstond met ruim 70 mensen. Gelukkig gingen veel mensen op het terras de heerlijke lunch nuttigen. Toen de buikjes weer rond waren gingen een paar leden Doesburg in en andere zochten elkaar op bij de kleurig verzameling Lotussen.

Om 14:00 vertrokken we naar Albert Venema in Drempt. Albert ontving ons en zorgde ervoor dat iedereen zijn auto goed kon parkeren. Hij had daarnaast ook voor een heerlijk bakkie koffie gezorgd en iedereen bewonderde de mooie verzameling auto’s. Een aantal vrouwen gingen liever naar de antiek verzameling in het pand naast de garage kijken.

Het vervolg van de route was lekker rijden naar de Echoput in Hoog Soeren. Daar werden de routeboekjes in ontvangst genomen en werd samen met Ronald Ringma met zeer complexe berekeningen de einduitslag en winnaar berekend. O jee, twee equipes hebben een gelijk aantal punten. Op zo’n moment roepen we Willem van der Meijden erbij voor de ex aequo vraag. En Willem schudt die zo uit z’n mouw.

De derde plaats was voor Marco en Rowan Kok. Een teleurstellend resultaat heren. Zo als Willem zei waren jullie de 2e verliezers.

Na enige discussies over de uitslag van de ex aequo vraag was het duidelijk. Benny en Bianca hadden de wel verdiende 2e plaats en de eerste plaats ging naar Carl en Mirjam van Reekum, ja, dezelfde die in centrum Doesburg de weg aan het zoeken waren.

Het was weer een fijne dag en bedankt voor de complimenten.

En het weer, dat wil ik weer bedankten. Op een paar druppeltjes na was het droog.

Foto's in de galerij van Henri van Gelder. O ja, Henri ook bedrankt dat je Gosse hebt geholpen. Gosse stond met een gebroken koppelingkabel en Henri stapt in de Elan om hem op te halen. Zo herken je echte Lotus leden.