Spa Summer ClassicsAfgelopen weekend werd op het natte circuit van Spa-Francorchamps de jaarlijkse Spa Summer Classic verreden.

De Spa Summer Classic wordt door dezelfde organisator georganiseerd als de Spa Six Hours en legt de nadruk meer op youngtimers dan op oldtimers.

De deelnemersvelden van de verschillende races waren heel divers, waaronder ook Neerlands fabricaat in de vorm van een Volvo 360 en zelfs 2 trabantjes. En er zaten aardig wat Lotussen tussen al het andere moois.

Tussen de Lotussen zaten verschillende Elans, Sevens, Elise S1 en een Sunbeam. Verrassend was de deelname van een Lotus Esprit uit 1981. En hij ging niet eens kapot halverwege de race. Sterker nog hij won zelfs de eerste race. Een beetje flauw natuurlijk, maar een racende Guigiaro Esprit is vrij zeldzaam. Volgens een van de monteurs racen er maar vier, waarvan een aantal in Amerika.

Helemaal origineel was hij niet meer. De motor was uitgeboord tot 2,5 liter en leverde 250 pk bij een gewicht van 950 kg. De motor lag 12 cm lager dan normaal voor een nog betere wegligging.

 

De Monoposto en Formule 3-wedstrijd had eveneens een verrassende deelnemer. Een Australische Formule 2 Elfin, met achterin een Lotusmotor. Elfin heeft sinds 1957 uiteenlopende raceauto’s geproduceerd, die in Australië meerdere successen hebben behaald in verschillende raceklasses.

Een erg leuke race was de Super 7 Interseries met, de naam zegt het al, een uitgebreid veld van aan Lotus 7 afgeleide auto’s. Voornamelijk Caterhams en Kia’s.

Tot slot werd de dag afgesloten met een 3 uur durende endurance race.

Al met al weer een geslaagd evenement.

Foto's in de galerij