Lotus CortinaAfgelopen weekend was het feest in het Duitse plaatsje Jüchen bij Schloss Dyck. Een beetje hetzelfde idee als het Goodwood festival of Speed in Engeland waar ook rond het kasteel een gigantisch auto evenement met honderden auto's en duizenden bezoekers zich afspeelt. Heel veel klassiekers die je normaal niet op de weg ziet en hier op aanraak afstand staan. Je kan met de eigenaar praten maar je kan de auto ook horen (en ruiken) als ze op het circuit rijden. 

Heel veel velden met allerlei verschillende thema's en heel veel bijzondere auto's te zien. Daarnaast de welbekende bratwurst tentjes, flammkuchen, bier en wijn en het andere lekkers. Een of twee dagen rondlopen op Classic Days is geen straf.

Victor Asselberghs had voor Lotus Club Holland parkeerplekken geregeld zodat we op het terrein bij elkaar konden parkeren en de loopafstand tot het evenementterrein niet zo ver was. Verder was het natuurlijke een mooi opstelling die menig persoon liet stoppen om te kijken naar de mooie, Elise, Evora, Europa en Sevens.

Misschien was er verder niet zoveel Lotus op het evenement maar dat kan je veranderen door volgend jaar ook te gaan.

Foto's in de galerij
De foto rapportage van Jan Blom is hier te vinden.