Winterfair 7 11 2015De 2e editie van de Lotus Winterfair bij Van der Kooi Sportscars op zaterdag 7 november in Houten werd weer goed bezocht. Wat later op de ochtend werd het gaandeweg drukker en de ook druk bezochte modeltreinen beurs in het complex ernaast leverde en passant geïnteresseerde bezoekers op.

Het aantal Lotussen rond Van der Kooi en in het pand was indrukwekkend en heeft zeker bijgedragen aan de goede sfeer en gezelligheid. Er waren ook de nodige bekende Belgische Lotus-vrienden naar Houten getrokken wat over en weer op prijs werd gesteld.

Deze keer was er drinken en eten in overvloed en de door het bestuur aangeschafte bakplaten gevuld met gehaktballetjes en satéstokjes vonden gretig aftrek. Ook de bezoekers die geen LCH-lid waren kregen een goed onthaal en dat werd merkbaar gewaardeerd. Willem van der Meijden had zijn camper als rijdende keuken geïnstalleerd om alles goed voor te verwarmen. Toen op enig moment zijn camper wel erg verdacht begon te roken uit alle hoeken en gaten werd spontaan een bijna echte brandweeroefening uitgerold. Gelukkig was het slechts een lekker door bakkende pan met wasmiddel. 
De meegebrachte LCH tafels en stoelen werden dankbaar gebruikt waardoor de werkplaats een café-achtige ambiance opleverde.

De lezing van Bauke Kooistra werd aandachtig gevolgd door een groot gehoor. De aanstekelijke maar tegelijk zeer boeiende verteltrant van Bauke rondom de Giugiaro en Peter Stevens Esprit's gaf een fraai tijdsbeeld van de geschiedenis van deze beroemde sportwagen.

Van der Kooi zelf had als troef de op 5 november net gelanceerde nieuwe Evora 400 in de showroom gezet. Rainier Vos beschreef enthousiast en gedetailleerd waarin deze snelste Lotus ooit zo uitblinkt. Een sportwagen die de magische 300 km grens met redelijk gemak haalt met 400 pk aan boord. Om de geloofwaardigheid daarvan kracht bij te zetten liet hij de motor even horen in de sport en race mode. Zoals te verwachten gingen de bekken van de Lotus gekken met een brede glimlach breed open. Daarnaast stond de Zenos E10 die we tijdens het British Race Festival al op het circuit Zandvoort in actie hadden gezien.

De racesimulator van UGX was erg in trek want racen in een Evora GTC op circuit Zandvoort is iets wat je normaal gesproken nooit meemaakt. Voor de onderdelen, boeken, tijdschriften en schaalmodellen was redelijk wat belangstelling want er ging nogal wat in andere handen over. De RC Exige S werd gewonnen door een 12 jarige jongen die met zijn vader komend van de andere beurs nieuwsgierig naar binnen was gelopen. Hij bleek de snelste van de dag met net iets meer dan 16 seconden legde hij de slalom af, de nummer 2 deed er 19,2 seconden over. Zeer blij vertrok hij met de RC raceauto en zijn vader kreeg het door zijn zoon verdiende flesje TSL-olieversterker voor zijn echte auto.

Al met al kijken we terug op een geslaagde Lotus Winterfair en velen hopen deze beurs in 2016 weer mee te maken.

De foto's staan in de galerij.