Elise ShopPubMeet 2015 06 13 DSC1053De Elise-Shop van Yvo Tuk werd een jaar geleden geopend op het nieuwe adres in Waddinxveen. Dat was reden voor een feestje en de maandelijkse Pub Meet deze keer niet bij Van Sten werd gehouden maar in Waddinxveen. Ondanks de belofte dat het een zonnige maar wat frissere dag zou worden begon de dag bewolkt, fris en winderig. Dat weerhield de enthousiastelingen niet naar de Elise-Shop te rijden.

De hele dag kwamen er al met al veel mensen op af en ook uit België. Naast de vele Elises als altijd waren er ditmaal ongekend veel Opel Speedsters; volgens Jan van der Kooi is de Speedster meer Lotus is dan je zo op het oog zou denken ook vergeleken met de Elise. De ontvangst was feestelijk al vond ik het apart dat de tafeltjes waren opgemaakt met schaaltjes ui-ringen maar geen koffie!? Die uien bleken voor de broodjes die tijdens de lunch werden geserveerd en de koffie stond boven in een gezellig kantoor annex ontvangstruimte op de 1e verdieping.

Er was veel moois te zien zoals de zeer fraaie gele Evora met een GT4 spoiler die op een lift stond waarmee tevends auto's en goederen naar en van de 1e verdieping vervoerd konden worden. Een echt slimme en praktische oplossing om de ruimte maximaal te benutten. Boven stond de ons bekend oranje Elise van Yvo met daarin een mooi ingebouwde Duratec 2.0 ltr. Naar verluid is dit een fijne en krachtige motor met niet teveel inspanning tot 250 Pk is te tunen; dat moet smullen zijn met zo'n wolf in schaapskleren.

Overal bevond zich opslagruimte en de specialistische onderdelen waren in ruime mate voorzien. Maar ook caps, jacks, body panels, remmen en schokbreker, uitlaatsystemen en allerhande elektronica behoren tot het assortiment. Fraai was ook Yvo's eigen fotostudio om alle producten professioneel te fotograferen voor op de website. Veel mensen gesproken en als Lotus-liefhebbers hebben we altijd heel veel ervaringen met elkaar te delen maar ook het gewone leven maakt deel uit van de gesprekken den dat maakt zo'n bijeenkomst altijd weer gezellig en boeiend.

Foto's zijn te vinden in de galerij.