British Race FestivalMet schitterend najaarsweer in het vooruitzicht moest het wel het British Race Festival wel gaan slagen. We hadden een prime locatie toegewezen gekregen op de kop van het parkeerterrein als je door de tunnel kwam, een prominentere locatie was niet denkbaar. Op zaterdag was de opkomst nog gering met misschien acht Lotussen en wat Caterhams en Donkervoorts. Toen de Lotus-tent wat later op de dag was neergezet waren intussen al weer veel bezoekers naar huis. Willem van der Meijden bivakkeerde in zijn camper om op zondag de vroege vogels op te vangen met koffie en koeken.

Foto: luckymotionTV

Zondag begon met dikke mist maar de vroege vogels waren er inderdaad al om 9.00 uur. De uitnodigende stoelen van de LCH en de tafels met koffie, stroopwafels en andere koeken trokken drommen mensen naar de tent. Tussen de middag waren er broodjes, tosties, wordstjes en nog veel meer. Het was meteen een gezellige drukte en de gereserveerd ruimte voor de Lotussen was al gauw bijna te krap. Drie rijen dik stonden de wagens opgesteld met pal naast ons de Sevens, Caterhams en Donkervoorts.

Bauke Kooistra had voor de gelegenheid zijn vriendin achter het stuur van een TVR Tuscan (meen ik) gezet zodat hij zijn klompen kon aanhouden en ontspannen op CPZ aankwam. Hij was naar de laatste uitvoering van Normaal geweest dus moet je daar nog even van bijkomen.

Olav Glasius had zijn unieke M200 meegenomen die nu voor het eerst ook rijdend op het circuit te zien.

Ook Rainier Vos stal de show met zijn bijzondere Zenos E10. Hij maakte veel indruk met deze Caterham (dus toch met echt Lotus DNA) en zijn vriendin vergat even haar rugklachten want elke rond kwam zij breed lachend door de bocht.

Verder was Frans Bakker weer een eye catcher met zijn Eleven of Cor van Nistelrooij met zijn bloedsnelle Special Egixe die naar het oordeel van de baancommissaris wel erg hard ging tja en hij reed toch zo netje maar wel snel!?

Jammer dat het vrij rijden voor de LCH kwam te vervallen want de deelname aan het vrij rijden algemeen met tussen de 50 en 70 auto's maakte duidelijk dat de belangstelling groot was. Olav Glasius in zijn M200 zien rondsnellen was een prachtig en uniek gezicht ik had dit nog niet eerder gezien. Anita van Renes was in de races van de YTTC actief met haar mooie en snelle Sunbeam-Lotus.

De opkomst was al met al geweldig en Willem had zich met de catering uitgesloofd en zijn gastvrijheid en culinaire vertroeteling wordt bijzonder gewaardeerd.

Meer foto's van Henri zijn in de galerij te vinden.