Waalwijk 29-6-2014Code geel en Nederland-Mexico zijn wellicht de oorzaak van de geringe opkomst naar de British Auto Jumble in Park Lido te Waalwijk afgelopen zondag. Met het dak dicht ging ik op weg naar Waalwijk en ja hoor een flinke regenbui ter hoogte van Den Bosch maar daarna werd het droog en werd het gaandeweg ook warmer. Willem en Ronald hadden al vroeg de LCH-tent staan en er was koffie en thee, maar er waren ook oranje soezen om het NL-gevoel aan te zetten, gegarneerd met stroopwafels en eierkoeken. Tegen 12.00 uur waren er nog maar weinig leden maar het begon toch wat drukker te worden. Even later kwam er weer een fikse bui en was het park een kleurrijk geheel met een bonte mix van paraplu's. Het leuke van regen is dat mensen dan begerig naar die fraaie LCH-tent kijken.

Gewoon geïnteresseerd terugkijken en roepen: ... koffie? En zie je hebt een huis vol gezellige mensen met een vooroorlogse Wolsleley met baasje en herder, een Austin Seven of een Scimetar. Wij gaven die verkleumelingen koffie en stroopwafels en we kregen na enige tijd bitterballen en zo op onze beurt; je raakt aan de praat en je hebt er zo maar bijna een nieuw clublid bij, een Belg die net een fraaie zwarte Elan M100 had gekocht uit Luxemburg.

Ons clubblad is naast koffie en stroopwafels een fantastisch hulpmiddel om interesse te wekken. Willem maakte voor de lunch meer dan verrukkelijke broodjes en ook die werden broederlijk gedeeld met vreemden als het zo uitkwam. Dan loop je nog wat rond en even later komt een clublid heel gelukkig terug met een zeer complete set pakkingen voor zijn Eleven motor. Tel daarbij op de fraaie en soms ook bijzondere auto's als een Triumph Gloria, onderdelen en gereedschappen te kust en te keur, geniet van de fanfare en je dag kan niet meer stuk. Wel aan beste LCH-leden laat je niet door weersvoorspellingen weerhouden want Waalwijk is één van de gezelligste meetings om met je Lotus naar toe te gaan.

Foto's in de galerij