Winnaar 2e prijsDe voorjaarsrit startte in Lage Zwaluwe en eindigde aan het water in Brielle. Het is de kunst van Ruud, Annemieke en Willem en André om deze rit zo te plannen dat we onwaarschijnlijk fraai zomerweer hadden. Waar het maar kon ging het dak eraf of werd deze neer gevouwen. Slingerend door een prachtig rivierenlandschap langs het Haringvliet, afgewisseld met idyllische dorpjes zochten we onze weg. De routebeschrijving met listige opdrachten en vragen heeft menig een op het verkeerde been gezet. De lunch bij de Chinees met de ons aansprekende naam Lotus had een royale parkeerplaats bij het bord afhalen. Hoeveel mensen geprobeerd hebben een Lotus op te halen is niet bekend maar er waren genoeg hongerende blikken.

Bij Automuseum de Rijke werden we verrast met een enorme collectie Ford personen en vrachtwagens maar ook een groot aantal Amerikanen w.o. Dodge, Packard, Chevrolet etc. Verder bromfietsen, accessoires, uithangborden en zelfs stepjes. De opdracht in het museum was niet eenvoudig maar na enig zoeken was alles op te lossen. Het eindpunt was in Brielle bij 'De Meiden' waar wij hoopvol naar uitkeken om ons te laven. En inderdaad de meiden waren er om ons van een drankje en een hapje te voorzien.

De prijswinnaars waren opmerkelijk. Wat te denken van Frans Bakker en Kees zijn bijrijder die alweer de 1e prijs in de wacht sleepten, is dat toeval? Maar de 2e prijs ging naar opa Teun met zijn fraaie gele Elise en als navigator zijn slimme kleindochter Shirley Groen (10 jaar) die opa de beker verschafte. Opa was zo aardig om die beker aan zijn kleindochter te laten die immers het grote werk heeft gedaan. De 3e prijs ging naar Jan en Herma van Vliet (we zijn niet zeker van de naam :-().

Hulde aan de uitzetters voor deze zeer geslaagde toertocht.

Foto's in de galerij