Hockenheim-JCR 12-4-2014 DSC0979De Jim Clark Revival gehouden van 11 t/m 13 april 2014 stond dit jaar weer in het teken om de recordpoging te doen om tenminste 426 Lotus sportwagens op het circuit te krijgen en die poging is NIET geslaagd. Er kwamen ruim 300 Lotus wagens op het circuit maar dus lang niet genoeg om het oude record te breken. Het enorme aantal Lotus sportwagens betekende wel dat men in groepen het circuit opreed, een indrukwekkend gezicht.

Het weekend had op vrijdag een abrupt einde om 17.00 uur nadat de bekende 64-jarige coureur dr. Albert Fleming die de eerste presentaties ooit van Top Gear deed, jammerlijk om het leven. Op het rechte eind kreeg hij een lekke band en ging op volle snelheid over de kop.

Helaas was zijn rollbar niet bestand tegen de klap waardoor Fleming vrijwel op slag gedood moet zijn. Dit ongeval maakte diepe indruk op de rijders en het publiek en men besloot uit respect die vrijdag alle races verder af te gelasten. Op zaterdag streden eerst de productiewagens tegen elkaar waarbij de Engelsman Andrew Wright zijn eerst overwinning claimde ten koste van de regerend kampioen Thomas Dehaibe en beide rijdend in een Lotus Elise. De race waarin de Evora's GT4, Exgises en Exiges S, de 2Elevens en de Elise tegen elkaar streden was zeer spannend. Lange tijd lag Jonathan Walker op kop met zijn fraaie Exige S maar uiteindelijk kon hij de aanval van Greg Rasse met zijn witte Evora GT4 niet pareren. Een verdiende maar zwaar bevochten overwinning. Mede dankzij het zonovergoten weekend en de grote aantallen bezoekers en rijders uit vele Europese landen een evenement om volgend jaar weer te bezoeken.

De foto's van Henri staan in de galerij.