DSC1105Europ GT4-CPZ 7--2014Cor Euser heeft onlangs succesvol (zonder 2e rijder) gereden met zijn Lotus Evora GT4 op de Nürnburgring en op Zolder in de DSC-klasse waardoor hij bovenaan staat in zijn klasse. Op Spa-Francorchamps had Euser de ervaren Luc de Cock als co-rijder. Voor deelname aan de European GT4 series op Zandvoort vond hij op het laatste moment de Spaanse AM-coureur Marcos Vivian die normaliter een Ginetta rijdt. Ook Fabian Lauda was er weer bij met zijn witte Lotus Evora GT4 dus genoeg reden om zondag 7 juli alsnog naar Zandvoort te rijden om de hoofdrace te zien. Ondanks de zware bewolking bleef het droog tot net voor het einde van de race zodat niemand naar binnen ging voor een bandenwissel.

Dit weekend domineerden Ricardo van den Ende en Bernard van Oranje met hun BMWM3 en sleepten de overall overwinning in de wacht na felle gevechten met de Camaro van Ducan Huisman en de Porsche van Jörg Viebahn en Bertus Sanders maar vooral ook de BMWM3 van Simon Knap en Pieter van Oranje die 3e werden. Het Zweedse duo Daniel Roos / Erik Behrens werden zondag nog 3e met hun Aston Martin Vintage.

Marcos Vivian ging zaterdag met de Evora bij het Scheivlak van de baan waardoor enige schade ontstond aan de diffuser en de uitlaat, de Evora leek toen on een nog ongevuld aquarium, maar dit incident leidde ook tot een slechte klassering voor de verdere wedstrijden. Op zondag startte Cor Euser zodoende achter in het veld. Ook Fabian Lauda AM-coureur was genoodzaakt achter in het middenveld te starten, maar Cor Euser had de verrichtingen op het circuit vooraf nog met Lauda besproken waardoor deze merkbaar snellere rondetijden noteerde. De Evora coureurs vochten zich naar voren in een uit 2 startvelden bestaande race wat de nodige drukte en snelheidsverschillen op de baan veroorzaakte maar ook spannende inhaalraces door de Aston Martins, Ferrari's, BMW's en Porsches. Cor Euser had zich redelijk snel naar een 4e plek weten te rijden maar na de wissel met Vivian bleek dat deze zo'n 7 à 8 seconde per ronde langzamer was waardoor hij terugzakte naar een 7e plek. Fabian Lauda werd uiteindelijk 3e in de klasse AM-rijders terwijl Lisette Braams en Rob Seevers 1e werden in deze klasse. Rob Seevers reed vorig jaar nog met Cor Euser in de Evora GT4. Sinds dit raceseizoen rijden de coureurs met digitale positie led-aanduiding waardoor je per ronde kunt zien op welke positie een coureur rijdt. Bij de verplichte wissel wordt de terugval in het veld meteen zichtbaar maar ook dat de andere rijders daardoor meteen een hogere positie krijgen. Ook de grote LED-schermen langs het circuit maken dat je op bijna alle plekke de gehele race heel mooi kunt volgen. De European GT4 series zijn eind juli in Spa-Francorchamps en begin augustus in Assen. Maar hopen dat Cor Euser dan weer een co-rijder weet te vinden. Dit weekend werd de pas 16 jarige Max Verstappen Masters Formule 3 kampioen als jongste ooit waarmee hij 21 jaar nadat zijn vader Jos Verstappen dat presteerde, waarmee hij zeker kandidaat is om over enige tijd over te stappen naar de Formule 1.

Foto's in de galerij