Spa Six HoursDe Spa Six Hours staat altijd weer garant voor volgepakt programma van races met allerlei klassiekers uit vervlogen tijden. En zoals altijd met een groot aantal Lotussen.

Onder de vele deelnemers waren vele plaatjes te vinden, met iconische auto's als de Lotus 72 en 79 onder de hoogtepunten. Maar ook de minder succesvolle en zeldzame Lotus 30, Chapmans eerste poging voor een sports car racer met een grote motor.

Een leuk verhaal was ook mijn korte ontmoeting met Jan Lammers. Van de deelnemerslijst wist ik al dat hij een van de deelnemers was aan de 6 uurs endurance race. Een aantal jaren geleden heb ik zijn Shadow gefotografeerd op Spa tijdens een ander evenement.

Nu leek het me leuk, mocht ik hem tegen het lijf lopen, om er een handtekening bij te vragen. En ik heb hem ook getroffen, maar het liep toch iets anders dan ik verwacht had. Toen ik hem vroeg voor een handtekening voor bij mijn foto's was het eerste wat hij zei: die foto's teken ik niet. Ik keek hem verbaasd aan en hij vertelde dat het zijn auto niet was. Nog steeds in verbazing zei hij dat de kleuren niet klopten en de vlammen niet ver genoeg doorliepen. Nu was ik zelf nog een klein manneke toen hij indertijd racete met deze auto, dus de kleuren en de vlammen zijn me niet precies bijgebleven. Voor mij was het al herkenning genoeg dat zijn naam erop stond. Maar ik ben niet voor niets gekomen. Met mijn voorstel om dan maar de achterkant te tekenen had hij gelukkig minder moeite. Al met al anders dan verwacht, maar toch een leuk verhaal.

In de race scoorde Lammers een goed resultaat. Samen met presentator Allard Kalf en Michiel Campagne reed hij in een Corvette Grand Sport naar een 2e plaats.

De overwinning ging naar een van de GT40's. Tussen al het geweld van de GT40's, met 7 stuks ruim vertegenwoordigd in de top 10, prijkte de hoogst geklasseerde Lotus, een Elan 26R op een knappe 7e plaats.

De foto's staan in de galerij.