Leek Beurs met stand van Bauke KooistraMeer dan 7000 bezoekers wisten de 18e Oldtimer & Classic Beurs op vrijdag 10, zaterdag 12 en zondag 13 oktober jl. in Sportcentrum Leek te vinden. Sinds de beurs in 2011 weer is opgestart blijkt toch weer dat aan de behoefte wordt voorzien van liefhebbers van oude oldtimers en motoren van ver voor de tweede wereldoorlog tot in de jaren '80.

De 18e editie is daarin zeker geslaagd. Twee hallen (8500 m2 ) vol met auto's- motoren – bromfietsen – tractoren etc. Ook heel veel stands met onderdelen – miniaturen – boeken - gereedschap en allerhande artikelen zoals reclameborden, schilderijen, oud speelgoed en nog veel meer werd er te koop aangeboden.

Of het nu om een grote Amerikaan of een A-Ford ging. Of een klassieker uit de jaren '50 of '60. Van alles was er te zien en te bewonderen. Ook veel oldtimers en motoren van voor de oorlog waren er. Voor elk wat wils.

Een flink aantal verenigingen waren aanwezig om hun club te promoten. En uiteraard de mooiste modellen van hun merk te showen.
Naast het grote aanbod is gezelligheid één van de belangrijkste factoren op de beurs. En dat was zeker het geval. Een tapijtje op de vloer, de deelnemers stimuleren om er een mooie bijzondere expositie van te maken. Een grote verscheidenheid van diverse merken en modellen. Zodat de beurs aan kwaliteit en diversiteit wint.

De organisatoren Anton Rosema en Jacob Veenema hebben veel enthousiaste reacties gehad over de 18e Oldtimer & Classic Beurs in Sportcentrum Leek. En de 19e editie is dan alweer gepland voor de tweede week van oktober in 2014. Een 25 tal standhouders heeft zich inmiddels al weer ingeschreven. En ook een aantal nieuwe Oldtimerclubs hebben zich gemeld om aan het spektakel van volgend jaar deel te nemen.

Op de foto de stand van Bauke Kooistra