DSC_1213Verschillende keren per jaar probeer ik naar het circuit te gaan om races te bekijken. Ik ben dan te vinden op Zolder en op Spa-Francorchamps. Niet alleen zijn het mooie circuits om te bezoeken, voor mij liggen ze, met een klein uurtje rijden, ook vlakbij.
Een van de evenement, die ik al een aantal keren bezocht heb is de RMU-classic op Spa-Francorchamps. Dit evenement wordt georganiseerd door de Royal Motor Union de Liege. In de jaren dertig organiseerden zij voor het eerst de rally Luik-Rome-Luik. En ze stonden aan de wieg van het circuit van Spa-Francorchamps. Tegenwoordig organiseren ze races voor klassieke racewagens.

Het programma van afgelopen weekend was weer boordevol. En met een behoorlijk contingent Lotussen. Zo reden er 2 formule 1 Lotussen, diverse formule 2’s, een Europa en er was een speciale Trophee Lotus, waarin een dozijn of wat Sevens uitkwamen.
Daar bovenop o.a. formule Fordjes, Group C, Formule 3, Supersportscars en de Boss GP, waarin ook de Champcar van Robert Doornbos uitkwam.

Voor de editie van afgelopen weekend was de organisatie zo vriendelijk om me een persaccreditatie te geven. Ondanks het volle programma is het geen druk bezocht evenement. Daarom heerst er wel een heel ontspannen sfeer en zijn de verschillende teams heel bereikbaar.
Maar met zo’n persaccreditatie kun je wel op plaatsen komen, waar je normaal niet mag komen. En dat zie je terug in de foto’s, waar ik dan ook erg tevreden mee ben!!