André GroenOp 12 september werd in Zwolle de Blauwvingerrally verreden ( www.blauwvingerrally.nl ). Doel van deze rally is om chronisch zieke kinderen een dag niet ziek te laten zijn. Daar zijn ze zeker in geslaagd!

Een prachtig deelenemersveld met een hele zwerm Ferrari’s, Aston Martins, Porsches en andere exotica, maar ook 3 Loti: Dick de Bruin met een Exige S2, André Groen met een Elise S1 en Frans Lustermans met een Elise S2 111R.

Tot zover is het verhaal nog niet zo heel interessant, maar dat veranderde snel. Een belangrijk onderdeel van de rally was een slalom op een industrieterrein. Ondanks razende boxers, V8 gehuil, V12 gejank, intimiderende track modi, mooie knopjes ter activering van allerlei oorlogstuig op het stuur en centimeters verbrand rubber, was de einduitslag voor de meeste deelnemers wel een erg grote verrassing. Het hele erepodium zat tijdens het diner aan één tafel en allemaal LCH leden: André (#1), Dick (#3) en Frans (#2).

Mooi ook dat na het nodige scheurwerk tijdens de rally een aantal eigenaren van, vooral 911’s, erg geïnteresseerd waren in onze auto’s, maar vooral de prestaties daarvan. Kortom: een prachtige dag voor de kinderen, zoals je hierboven kunt lezen ook voor de ‘grote kinderen’ en uitstekende promotie voor Lotus.

Bijdrage van Frans Lustermans.