ImageOok in 2007 strijden we om het LCH-clubkampioenschap, te beginnen op zondag 11 maart. Plaats van handeling is wederom het Midland Circuit in Lelystad en de organisatie is in de capabele handen van Team Wimedo. Een laagdrempeligere, goedkopere en veiligere manier van autosport bestaat niet. Kom een keertje kijken en probeer het eens. Laat je niet ontmoedigen door de jongens met de snelle spullen…die kan jij ook kopen, maar het hoeft niet. Om te beginnen rijd je alleen tegen jezelf. Voor diegenen die het een keertje willen proberen volgt hier een korte uitleg.

Wat is een slalom?
Een slalom is een snelheidsevenement op een afgesloten parcours. Je rijdt individueel tegen de klok. Het parcours is aangegeven met pylonnen in twee kleuren. De rode moet je links passeren en de gele rechts. Het Midland circuit is een combinatie van een Oval-circuit en een kartbaan, dus verwar dit niet met een behendigheidsproef op een parkeerterrein. De snelheden liggen zo hier en daar behoorlijk hoog. Belangrijk pluspunt is dat het risico op schade aanzienlijk kleiner is dan op een circuit of heuvelklimparcours zoals vroeger in Vaals.  

Kan dat met mijn Lotus?
Meestal wel. De eisen zijn:

 • Een auto met een vast dak of een rolbeugel (allebei mag ook)
 • Een uitlaat die niet overdreven veel geluid maakt
 • Een valhelm
 • Een stukje racetape om de pluspool van je accu af te plakken
 • Een milieuzeiltje voor onder je auto (mag gewoon een simpel stukje plastic zijn)

Alle losse spullen uit je auto halen, je gordel strakker zetten (als dat kan), eventueel de bandenspanning wat verhogen en je bent er klaar voor.  

Wat kost dat?
Kosten: 20 Euro voor de verzekering, verkenningsronde plus drie starts en 3 Euro voor elke volgende start. Je kan lid worden van Team Wimedo (de organiserende club) voor 30 euro per jaar. Dan kost een wedstrijd je 14 euro voor de verzekering plus de eerste drie starts en elke volgende start kost je 3 euro. Als je slalommen een beetje leuk vindt, maak je op een dag toch zeker 10 starts en heb je je lidmaatschap in 5 weekenden terugverdiend. Hoe dan ook, goedkopere autosport dan dit bestaat niet. 

Hoe werkt het?
Je kan zelf bepalen wanneer je rijdt, afhankelijk van de drukte staat er soms een rij en soms kan je zo de baan op. De wedstrijd duurt ongeveer van 11 tot 17 uur, maar als je van te voren de baan wil verkennen moet je er om een uur of 10 zijn. Het is heel zinvol om tevoren even over de baan te lopen waarbij meestal wel een ervaren rijder bereid te vinden is om de ideale lijn toe te lichten en vragen te beantwoorden. Verder kan je ook altijd een (gratis) proefrondje rijden.  

Waar?
Het Midland Autospeedway circuit is makkelijk te vinden. Neem de N302 van Harderwijk naar Lelystad (of als je van de A6 komt, van Lelystad naar Harderwijk). Neem op de A302 de afslag naar het vliegveld. Voorbij het vliegveld rechtsaf. Het circuit staat met borden aangegeven (Midland Speedway). 

Het Lotus klassement
Ook in 2007 stellen we een eigen Lotus-klassement. Geklasseerd wordt iedereen die deelneemt met een Lotus. Daaronder verstaan we ook Opel Speedsters (die zijn immers in Hethel gebouwd) en Sevens mits ze aantoonbare Lotus-afstamming hebben (Botermannen en Caterhams derhalve, en een hele vroege Donkervoort jagen we ook niet weg). De resultaten van het afgelopen jaar hebben laten zien dat we met onze uiteindelijke handicapformule redelijk goed zaten, dus laten we hem ongewijzigd.

Dat betekent dus:

 • Het klassement is alleen opengesteld voor APK legale auto’s (let op, dat is wat anders dan APK-goedgekeurd); slicks, ook opgesneden, zijn niet toegestaan.
 • Als je rijdt op Yokohama A048’s tellen we 2 % bij je snelste tijd op.
 • Als je met een aangepast onderstel (dempers, stabi’s) tellen we 2 % bij je snelste tijd op.
 • Bij een pk/gewicht verhouding van meer dan 200/ton tellen we 1 % bij je snelste tijd op.
 • De beste 6 resultaten van de in totaal 9 wedstrijden tellen mee.
 • De puntentelling werkt als volgt: hoe meer concurrentie er is, hoe meer punten je kunt scoren. Echter, met een maximum van 8 punten. Bij meer dan 8 deelnemers krijgt de winnaar 8 punten en de deelnemers die op de 8-ste plaats en lager finishen krijgen allemaal 1 punt.
 • We rijden voor de lol dus we houden het gezellig.
 • Uiteraard moet je ook voldoen aan alle eisen die de organisator Team Wimedo (www.wimedo.nl) stelt. Dat betekent geluid, veiligheid, milieuzeil en je gedragen zoals van je verwacht wordt. Diskwalificatie door Wimedo betekent ook geen punten in het Lotus Slalomkampioenschap. 

De prijzen:
De winnaar van het klassement krijgt een beker van de club en een set nieuwe BF Goodrich banden van onze sponsor Van Sten Engineering. We zijn nog in onderhandleing met een andere sponsor, dus wie weet volgen er nog meer prijzen! 

Wedstrijddata:
Zie de kalender (
Zondag 11 maart, zaterdag 31 maart, zaterdag 28 april, zaterdag 26 mei, zaterdag 30 juni, zondag 1 juli, zaterdag 25 augustus, zaterdag 22 september, zaterdag 27 oktober.)