Club Information [English]

LOTUS CLUB HOLLAND bestaat in zijn huidige vorm sinds 1977 en stelt zich ten doel zoveel mogelijk eigenaren van auto's van het merk Lotus te verenigen en het blijvend gebruik van de Lotus personen- en competitie auto's te koesteren en te promoten. Lid van de vereniging kunnen zijn, zij die eigenaar van een Lotus zijn, alsmede zij die in dit merk geïnteresseerd zijn.

Lotus, opgericht door de Britse autosportpionier Colin Chapman, is een exclusief merk. Ons land telt slechts circa 1000 Lotussen op kenteken, maar de club telt toch een kleine 300 leden, zowel bezitters als enthousiastelingen. De auto’s die zij bezitten lopen uiteen van de Elite, Six en Seven uit de jaren vijftig van de vorige eeuw tot de actuele modellen Elise, Exige en Evora. Daartussenin tref je een enorme verscheidenheid aan types aan, van éénzitter formulewagens tot vierzitters als de Lotus Omega. Maar bij Lotus denk je natuurlijk vooral aan sportwagens zoals de Elan, Europa, Esprit en de drie generaties Elise.

Geen snobs
De LCH, zoals de club kortweg wordt genoemd, mag dan een exclusief merk vertegenwoordigen, het is zeker geen snobistische club. De leden komen uit alle geledingen van de maatschappij en een flink aantal van hen sleutelt zelf. Gelukkig heeft Nederland een goede Lotus-specialist (Van der Kooi Sportscars in Houten), dus ook de niet-techneuten kunnen hun exclusieve sportwagen probleemloos laten onderhouden.

Evenementen
Lotus Club Holland organiseert elk jaar twee drukbezochte toerritten (een voorjaars- en een najaarsrit) en diverse sportieve evenementen, zoals slaloms, rijvaardigheidstrainingen en circuit rijden. Ook is er regelmatig een technische bijeenkomst, zoals dit jaar een rollenbankdag. Daarnaast zijn er sociale bijeenkomsten, waaronder maandelijkse Pubmeets bij de twee Lotus-specialisten. Ook is de LCH aanwezig op beurzen en meetings zoals British Cars & Lifestyle, the British Autojumble en het British Race Festival. Traditioneel wordt het seizoen in november afgesloten met de Lotus Winter Fair. Informatie over de evenementen staat in de kalender.

Technisch Seminar
Bij voldoende belangstelling organiseert de club is samenwerking met de dealer Van der Kooi Sportscars een technisch seminar.

Fabrieksbezoek
We proberen bij genoeg belangstelling voor de liefhebbers een bezoek te brengen aan de fabriek. Dit gebeurt meestal samen met de Lotus dealer van der Kooi Sportscars. Het is voor de echte fans een prachtkans!

Club magazine
Lotus Letters verschijnt zesmaal per jaar en telt ongeveer 50 pagina's. Lotus Letters staat vol met interessante artikelen over Lotus en zaken die met Lotus te maken hebben. Hierin komen tal van onderwerpen aan bod variërend van technische tips en verslagen van evenementen tot opmerkingen en belevenissen van leden. Bijdragen zijn van harte welkom, e-mail deze aan de redacteur van Lotus Letters

Verzekeringen
Iedereen heeft eigen wensen en voorkeuren als het gaat om verzekeringen. Met de transparante verzekeringsmarkt is het maken van individuele keuzes voor de hand liggend. De club is daar geen partij in.

Boeken
Lotusboeken kunnen via de club tegen een scherpe prijs geleverd worden. Een goede bron hiervoor is Jan-Bart Broertjes

Bank en KvK informatie

  • Lotus Club Holland
  • IBAN : NL13 RABO 0140 0229 10
  • BIC : RABONL2U
  • KvK-nummer: 40533673

Lidmaatschap
Indien je een lidmaatschap wilt beëindigen dan kan dit per e-mail aan onze ledenadministratie (administratie@lotusclub.nl) tot uiterlijk 1 december van het lopende jaar plaatsvinden. Aanmelden als lid is mogelijk via het formulier dat u hier kunt vinden. Het lidmaatschap wordt automatisch gecontinueerd indien deze niet op tijd beëindigd is.